Înscăunarea noului episcop greco-catolic de Cluj-Gherla – sâmbătă, 24 aprilie, la Catedrala din Piața Cipariu

Înscăunarea noului episcop eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop, va avea loc sâmbătă, 24 aprilie 2021.

Potrivit reprezentanților eparhiei, Sfânta Liturghie și ceremonia de înscăunarea se vor celebra pe esplanada din fața Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor Secolului XX, din Piața Timotei Cipariu, începând cu ora 11:00.

Preafericitul Părinte Lucian Cardinal Mureșan, în calitate de Arhiepiscop Major, după ce a primit consimțământul Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reunit la Blaj în 12 aprilie 2021, și după ce a informat Sfântul Scaun Apostolic al Romei, l-a transferat pe Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, în prezent episcop titular de Mariamme și episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, în funcția de episcop eparhial al Eparhiei de Cluj-Gherla – a anunțat, miercuri, Arhiepiscopia Majoră de Alba Iulia și Făgăraș.

PS Claudiu-Lucian Pop îi urmează în scaunul episcopal al Clujului episcopului Florentin Crihălmeanu, care a murit în 12 ianuarie 2021.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut