Înotătorii clujeni au făcut legea în Ungaria

Bazinul “Gyarmati Dezső” din orașul Hódmezővásárhely, Ungaria, a găzduit, la sfârșitul sătămânii trecute, competiția internațională de înot „Hód Sprint Cup”, la care secția de natație a CS ”U” Cluj a fost reprezentată de patru sportivi.

Sportivii clujeni au reușit clasări pe podium și au bifat la anumite probe și recorduri personale. Cătălin Ungur a obținut locul 1 la 50 m Spate (Barem B- Campionat Mondial Abu Dhabi), locul 1 la 50 m Fluture și locul 1 la 50 m Spate. De altfel, Cătălin Ungur a fost cel mai rapid înotător al competiției, obținând cel mai mare punctaj la 50 m Spate, care i-a adus barem B de calificare la Campionatul Mondial și un premiu special de la organizatori.

Luoana Brădean s-a clasat pe locul 3 la 100 m Spate și a intrat în Finala la 50 m liber cu record personal. Mihnea Pop s-a clasat pe prima poziție în probele 100 m Spate, 100 m Liber, 100 m Mixt, 50 m Spate și 50 m Fluture. Tania Pop a obținut locul 1 la probele 100 m și 50 m Bras, locul 4 la 50 m Spate, locul 5 la 100 m Liber și locul 6 la 50 m liber.

„A fost o competiție puternică, perfectă pentru pregătirea Campionatului Național de la Miercurea-Ciuc, de la începutul lunii decembrie. Să sperăm că Ungur va intra vizorul Federației pentru formarea lotului național care va reprezenta România la Campionatul Mondial în bazin de 25 m din luna decembrie de la Abu Dhabi”, a declarat Soit Philgas, antrenorul sportivilor universitari.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut