Infecții cu COVID în mai mult de jumătate din localitățile din județul Cluj

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în judeţul Cluj în primele 14 zile ale lunii septembrie este în creştere față de luna august, potrivit informaţiilor transmise miercuri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj.
La Cluj-Napoca, rata de infectare cu COVID este de 0,80 la mie iar în județ de 0,66 la mie.

Conform datelor DSP, în mai multe de jumătate dintre comunele și orașele din județ sunt cazuri de infectare cu COVID. În șapte comune, rata de incidență de infectare cu COVID este de peste 1 la mie iar în comuna Săcuieu a depășit 2 la mie.

Până acum, în 38 de comune din județ nu s-a înregistrat niciun caz de Covid în ultimele două săptămâni.

Reprezentanții DSP Cluj au declarat pentru Făclia că majoritatea cazurilor de de îmbolnăvire cu noul virus sunt ușoare, însă a precizat că sunt câteva persoane care au ajuns la terapie intensivă din cauza COVID. Potrivit reprezentanților DSP Cluj, în contextul creșterii ratei de infectare cu COVID a crescut și numărul testărilor, ajungându-se la o medie zilnică de 300 de teste.

În contextul creşterii cazurilor de COVID-19, epidemiologii recomandă şcolilor reducerea fluxurilor de intrare a elevilor prin folosirea mai multor căi de acces, respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, verificarea permanentă a grupurilor sanitare astfel încât să se asigure elevilor condiţiile pentru spălarea şi dezinfectarea mâinilor.

În ce priveşte unităţile sanitare, DSP a informat că personalul trebuie să poarte echipament de protecţie adecvat când face screeningul pacienţilor la triaj, iar pacienţilor cu simptome de gripă sau COVID-19 li se recomandă purtarea măştilor de protecţie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut