Indemnizație de hrană pentru persoanele diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu

Persoanele diagnosticate cu tuberculoză și care sunt tratate în ambulatoriu vor primi o indemnizație de hrană, conform unei Hotărâri de Guvern, aprobate vineri.

„Conform documentului, începând din data de 1 noiembrie 2020, se aprobă cuantumul indemnizației lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu. Acesta se stabilește pe baza nivelului alocațiilor de hrană pentru consumurile colective prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitare publice, cu modificările ulterioare, corespunzător categoriei de bolnavi TBC, respectiv de 16 lei/zi pentru pacienții adulți și de 15 lei/zi pentru pacienții copii” – precizează Ministerul Sănătății.

Conform sursei citate, prin această măsură se urmărește motivarea pacientului pentru respectarea tratamentului complet, până la vindecare.

Metodologia de acordare a a acestei indemnizații se va face prin ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Justiției

Acordarea unei indemnizații lunare de hrană pentru persoanele diagnosticate cu tuberculoză a fost prevăzută pentru prima dată în cuprinsul Legii nr.302/2018, pentru asigurarea aderenței la tratament a pacientului diagnosticat cu tuberculoză pe toată perioada de tratament în ambulatoriu.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut