Incident aviatic într-o zonă aglomerată din București

Traficul este restricţionat complet joi între Piaţa Charles de Gaulle şi Statuia Aviatorilor şi parţial pe Calea Dorobanţilor, iar spre Arcul de Triumf se circulă pe un singur sens, după ce un elicopter care participa la un zbor de antrenament pentru Ziua Aviaţiei a aterizat în sensul giratoriu.

Locul incidentului a fost încercuit de forţele de ordine.

La faţa locului se află reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, Jandarmeriei, echipaje SMURD, cadre ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi o autospecială a Poliţiei – Laborator Criminalistic.

În urma aterizării forţate a elicopterului au fost avariate două maşini şi doi stâlpi de iluminat, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a anunţat că urmăreşte îndeaproape incidentul în care a fost implicat elicopterul american aterizat de urgenţă.

„Ambasada SUA este conştientă de incident şi urmărim îndeaproape evoluţiile. Înţelegem că nu au existat răniţi. Lucrăm alături de partenerii noştri români pentru a rezolva situaţia şi vom furniza informaţii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, este mesajul transmis de misiunea diplomatică.

„Regretăm incidentul petrecut joi, 15 iulie, cu un elicopter al Forțelor Armate ale SUA, care a aterizat forțat în Piata Charles de Gaulle din București. Pilotul a reușit să controleze aeronava astfel încât să nu fie victime, iar pagubele materiale să fie reduse.

Elicopterul militar participa, împreună cu alte aeronave, la o repetiție pentru manifestările organizate cu prilejul Zilei Aviației, 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor.
Siguranța cetățenilor este foarte importantă pentru noi și, de aceea, au fost dispuse măsuri pentru a evita producerea, pe viitor, a unor astfel de incidente”, a transmis Ministerul Apărării Naționale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut