Încheierea de noi contracte pentru curent, prelungită până în primăvară

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunțat că prelungit, până la 31 martie 2021, perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare a energiei pe piaţa concurenţială.

Anunțul vine după ce mass-media a prezentat sesizări privind creșterea preţului energiei cu valori între 13% şi 26%, dupăă liberalizarea pieței de energie elctrică de la 1 ianuarie. Asociaţia Energia Inteligentă a apreciat că vinovată pentru situaţia creată este ANRE, care nu a informat consumatorii că piaţa urmează să fie liberalizată, și nu a pregătit optim procesul din punctul de vedere al legislaţiei secundare. Asociația a cerut amînarea liberaliuzaării pieteți cu 6 luni, însă ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că nu se pune problema amânării liberalizării pieţei, deoarece situația ar fi identică și după trecerea acestei perioade.

Ministrul, dar și oficiali din ANRE, au sfătuit consumatorii casnici de electricitate să încheie noi contracte pe piaţa liberă, unde găsesc preţuri mai mici decât ar plăti dacă rămân cu vechile contracte.

Reamintim că ANRE furnizează, la adresa https://www.anre.ro/ro/info-consumatori/comparator-de-tarife, un comparator al tarifelor de furnizare de energie electrică, practicate de firmele autorizate din România.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut