Început de an școlar și la Penitenciarul Gherla

Festivitatea de deschidere a noului an școlar a avut loc luni, 5 septembrie, și la sediul Penitenciarului Gherla, urmând ca marți, 6 septembrie, același eveniment să se desfășoare și la Secția Exterioară Cluj-Napoca.

În cadrul festivității, s-a citit Cuvântul de deschidere a noului an școlar, transmis de directorul general al Administrației naționale a Penitenciarelor.

Procesul de învățământ va fi susținut de 19 cadre didactice ale Liceului Tehnologic Special Gherla, unitate de învățământ afiliată Liceului Tehnologic Special Dej.

Conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, agent principal de poliție penitenciară Marina-Florina Oltean, în anul școlar 2022-2023, până în prezent au fost înscrise 60 de persoane private de libertate, pentru nivelurile de învățământ primar (clasa pregătitoare – clasa a IV-a), gimnazial (clasele V-VIII) și liceal (clasele IX- XII, profil tehnologic, specializarea tehnician în construcții și lucrări publice), respectiv 9 deținute la Secția Exterioară Cluj-Napoca pentru programul ,,A doua șansă”.

Administrația Penitenciarului Gherla a pus la dispoziția elevilor și profesorilor 7 săli de clasă, o sală profesorală, precum și rechizitele necesare fiecărui elev, pentru derularea în condiții optime a procesului instructiv-educativ.

„Școlarizarea persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administrația penitenciarului, fiind una dintre modalitățile de sporire a șanselor de reintegrare în societate și de prevenire a săvârșirii de noi infracțiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale și formarea unor deprinderi și atitudini care să determine un comportament prosocial” – precizează agent principal de poliție penitenciară Marina-Florina Oltean.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut