„Începem această construcție pentru că electoratul de dreapta a rămas orfan”

Președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, a declarat la Cluj, cu ocazia lansării filialei județene a partidului, că va rămâne în continuare un susținător al proiectelor de la Cluj, și nu a ratat ocazia de a-i ataca pe liberalii Emil Boc, Daniel Buda și Alin Tișe. De altfel, în discursul său, Orban i-a criticat în termeni duri, de mai multe ori, pe PNL-iști și decizia lor de a guverna alături de PSD.

Decizia de a refuza complicitatea cu PSD pe care a vrut să ne-o impună Iohannis și cei care au ajuns în mod ilegitim la butoanele PNL este motivul principal care a stat la baza ideii de a porni această construcție politică (n.red Forța Dreptei). Aceasta are menirea de a construi un pol politic de dreapta care să reprezinte electoratul trădat de PNL, de Iohannis. Peste 60% dintre români consideră că PSD este un partid care face rău României și refuză să accepte dominația impusă de PSD, pe scena politică.

Conducerea PNL a preferat să readucă PSD la putere, iar acesta a fost momentul în care am spus un nu categoric. Sunt credincios unor valori, principii, idei de centru dreapta. Începem această constructie pentru ca eletoratul de dreapta a rămas orfan și nu este reprezentat politic. Nu vreau să fie după chipul și asemănarea noastră, ci al oamenilor care trăiesc din meseria lor, afacerea lor, profesia lor și vrem ca această formațiune să asigure să resursele publice nu sunt folosite pentru a da pomeni unor profitori, leneși”, a declarat Ludovic Orban.

El și-a încheiat discursul cu un atac la adresa liderilor liberali de la Cluj. „Am rămas cu un gust amar că niște oameni precum Emil Boc, Daniel Buda, Alin Tișe, care păreau că prezintă proiecte în interesul general au putut să ajungă la un asemenea hal de prostituție încât să joace tango cu PSD și să predea conducerea treburilor publice către PSD. Din cauza asta vreau să le dau un mesaj foarte clar clujenilor, să nu se mai lase păcăliți, să caute cu adevărat să îi susțonă pe acei oameni care niciodată nu vor preda Clujul, România comuniștilot”, a mai spus Ludovic Orban.

De asemenea, liderul Partidului Forța Dreptei a criticat modul în care guvernanții au răspuns la criza energiei și la  inflație.

„Orice om care este alfabetizat în domeniul economic știe că atunci când există o tendință de creștere a prețurilor la energie electrică, la gaze, combustibil și materiile prime există un risc de creștere a inflației și de erodare a puterii de cumpărare a cetățenilor. Guvernul nu a luat nicio măsură serioasă pentru a stăvili inflația. De asemenea, nu a avut nicio comunicare cu Banca Națională și nu a existat nicio coordonare între politicile guvernamentale și politicile Băncii Naționale. Guvernul nu a luat nicio măsură pentru a menține prețul la carburanți la limite rezonabile. În ceea ce privește reacția în domeniul energiei, a fost o reacție tardivă, o reacție lipsită de eficiență și care a fost cu multe bâlbâieli. Mai întâi a fost Legea consumatorului vulnerabil după care nu a mai vorbit nimeni de Legea consumatorului vulnerabil. A venit apoi Legea din octombrie și au urmat alte patru ordonanțe, care nici acestea nu au avut darul de a oferi o soluție la criza din energie. În Europa, în 17 sau 18 țări au fost luate măsuri pentru a stăvili creșterea prețului la carburant. În România nu s-a luat nici măsură. Evident că toate aceste lucruri se resimt în prețul tuturor produselor și serviciilor și trebuie să vă spun că din păcate inflația va continua să crească. Oricine dă vina pe Rusia sau pe Putin este un mare mincinos pentru că toate tendințele inflaționiste au apărut înainte de începerea războiului iar reacția guvernului au fost slabă. Eu sunt convins să Guvernul în sinea sa se bucură că este inflație pentru că în acest mod Guvernul încasează mai mulți bani și poate să dea mai multe pomeni”, a spus Orban.

Liderul Partidului Forței Dreptei a afirmat că există un plan a lui Iohannis care vizează să mențină alianța PSD-PNL. „Această alianță toxică ar urma să se prezinte la alegeri împreună cu un candidat la președinție din partea PSD și un candidat la funcția de premier din partea PNL în persoana lui Iohannis. În fața acestui proiect trebuie construit altceva , este un proiect de dominație care nu are capacitatea de a conduce în mod coerent România”, a spus Ludovic Orban.

La rândul său, liderul organizației județene a Forței Dreptei, senatorul clujean Adrian Oros a subliniat că în jurul lui Ludovic Orban s-a format o echipă de oameni adevărați, care stau pe propriile picioare ;i care au construit acest partid. }n opinia sa, Ludovic Orban nu fuge de responsabilități și oferă mereu răspunsuri clare. El a prezentat echipa partidului, mai exact Comitetul de inițiativă Județean, care este alcătuit din profesioniști și anume juriști, economiști, cadre didactice, antreprenori, ingineri și nu numai. Adrian Oros a mai spus că Forța Dreptei va avea rezultate foarte bune la alegerile din 2024, iar „oportuniștii, șmecherii, trădătorii, ignoranții au la dispoziție alte opțiuni, pe scena politică”.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut