Începe ”Rabla pentru electrocasnice”

Românii vor putea face cumpărături prin Programul Rabla pentru electrocasnice 2020 începând din 15 decembrie, bugetul total al programului fiind de 40 de milioane de lei.

Practic, fiecare român poate beneficia de achiziţionarea a nouă categorii de produse. Valoarea fiecărui voucher este de 500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru maşinile de spălat vase, aparate de aer condiţionat (inclusiv cele portabile), frigidere sau combine frigorifice, televizoare şi uscătoare de rufe, 300 de lei pentru maşina de spălat rufe şi pentru tablete și 200 de lei pentru aspiratoare. Voucherele vor fi emise electronic. Pentru obţinerea acestora trebuie intrat pe site-ul Fondului pentru Mediu unde trebuie introduse doar datele personale şi categoria de echipament dorit. Se va emite un voucher electronic care va putea fi utilizat atât fizic, în magazinul unui comerciant, cât şi electronic pe site-ul comercianţilor, în maxim 15 zile. Dacă nu va fi folosită, suma respectivă va putea fi pusă la dispoziţia altui beneficiar care va dori să se înscrie în program. Fiecare român poate solicita cel mult un voucher pentru fiecare categorie de produse.
„Condiţia este să ducem fie la magazinul fizic, fie să predăm curierului la achiziţionarea unui produs un electrocasnic vechi din aceeaşi categorie. Aici avem şi două excepţii – la uscătoare de rufe nu este neapărat nevoie să predea exact un uscător de rufe, ci un alt electrocasnic vechi, iar la maşinile de spălat vase se pot preda şi alte tipuri de electrocasnice. În cazul laptopurilor şi tabletelor ne dorim să scoatem din funcţiune calculatoarele vechi şi acolo va trebui să se predea un calculator vechi. Fiecare român poate să beneficieze de unul sau mai multe vouchere din fiecare categorie. Practic, având nouă categorii, pot obţine nouă vouchere diferite.”, a afirmat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Se estimează că peste 100.000 de români vor putea să beneficieze de acest program.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut