Începe finala Ligii de bachet. Mihai Silvășan, U-BT Cluj: ”Nu putem să ne gândim decât la victorie”

După parcursul și evoluțiile uluitoare din Basketball Champions League, U BT Cluj este la un pas de o nouă performanță de răsunet, cucerirea unui nou titlu de campioană a României. Finala Ligii Naționale de Baschet Masculin începe, joi, în BT Arena, cu prima partidă dintre campioana en-titre și CSO Voluntari, echipe care au trecut în semifinale de echipele din Pitești, respectiv Oradea.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei clujene, este puțin îngrijorat înaintea debutului în finala Ligii, și asta pentru că echipa sa nu a mai evoluat de multă vreme în vreun meci cu miză.

”Este cel mai important moment al sezonului, cu siguranță, chiar dacă am avut un sezon extraordinar ca până acum, cu un parcurs excelent în Basketball Champions League. Să nu uităm că obiectivul nostru principal este câștigarea titlului național. Acum suntem în acel punct al sezonului în care ne luptăm pentru acest titlu. Nu avem probleme mari de efectiv, singura noastră problemă este că nu am jucat un meci serios de aproximativ 20 de zile. Am încercat prin antrenamente să ridicăm nivelul intensității și să avem antrenamente mai tari pentru că avem nevoie de acest lucru. Suntem pregătiți, spun eu, și ne dorim foarte mult să înceapă această finală, și să facem tot posibilul să câștigăm titlul de campioni naționali.

Ne dorim să învingem echipa din Voluntari, avem avantajul terenului propriu, avem suportul fanilor, care sper să vină într-un număr cât mai mare și să ne susțină, și, cu siguranță, mentalitatea și dorința noastră nu ne permit altceva decât să fim cu gândul la victorie la fiecare meci.

Vorbim de reguli diferite față de ce s-a jucat în Cupa României. Să nu uităm că s-a jucat după alte reguli, însă ei par o echipă foarte încrezătoare în momentul de față. Au învins Oradea, cu 3-0, o echipă foarte bună din Liga Națională, și, cu siguranță, își vor dori să vină aici să câștige. Noi trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru, și să arătăm un baschet de calitate, pentru a reuși să câștigăm.

O sală plină ca în meciurile din Basketball Champions League ar însemna enorm. Nu știu dacă va fi plină Sala Polivalentă, însă oricâți suporteri vor veni la meciuri, ne dorim să ne susțină și să fie alături de noi, și să ne bucurăm împreună de fiecare moment al meciului  și, de ce nu, pentru victorie”, a declarat Mihai Silvășan, la conferința de presă, susținută miercuri, înaintea primului meci din finala LNBM.

Patrick Stewart: ”Așteptăm cât mai mulți fani la meci”

”Va fi o confruntare de o intensitate extraordinară, o luptă dură întinsă pe cinci partide, dar vom lua fiecare meci în parte. Am trecut printr-un sezon extrem de lung, în care am realizat lucruri minunate, dar pentru noi mereu principalul obiectiv a fost cel de a câștiga campionatul. Ăsta ne este obiectivul, și acest lucru vrem să-l ducem la bun sfârșit. Unii ar spune că este momentul revanșei față de cei de la Voluntari, după înfrângerea din Cupa României, dar acum vorbim de alte circumstanțe, de alte reguli. Tot ce s-a întâmplat a rămas în trecut, iar acum ne concentrăm doar pe primul meci al finalei.

A fost un pic șocant pentru noi să vedem că Voluntariul a câștigat cu 3-0 împotriva celor din Oradea, dar echipa a jucat foarte bine, au jucat foarte bine faza defensivă, au stat bine și din punct de vedere fizic. Suntem aici pentru a ne confrunta cu ei acum, și suntem pregătiți pentru asta din toate punctele de vedere, suntem foarte concentrați și vom vedea ce se va întâmpla.

Îmi doresc să vină la meci cât mai mulți fani, să facă o atmosferă de zile mari, să ne încurajeze ca și până acum. Avem nevoie de suportul lor pentru a ne îndeplini acest mare obiectiv, adică câștigarea titlului de campioană, așa cum am reușit și în sezonul trecut”, a declarat și Patrick Stewart, căpitanul U-BT Cluj

Finala cu CSO Voluntari se joacă după sistemul ”trei din cinci”, iar primele două confruntări se vor disputa în BT Arena:

  • Joi, 26 mai, ora 19:30;
  • Sâmbătă, 28 mai, ora 18:30.

Prețul biletelor este:

-20 lei în online

-25 lei la casa de bilete (casa de bilete va fi deschisă în ziua meciului la BT Arena începând cu ora 15:00)

-15 lei la casa de bilete pentru elevi studenți și pensionari (în baza documentelor justificative)

– gratuitate pentru copiii sub 3 ani

-400 lei courtside premium seats (20 de locuri)

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut