Începe curățenia de vară la USR-PLUS

Calitatea de membru în USR PLUS al șefului filialei Huedin a acestei formațiuni politice este pusă sub semnul întrebării, din cauză că a făcut parte din una din structurile de securitate națională.

Biroul Naţional al USR PLUS a hotărât, recent, să fie excluși din partid toți membrii care au lucrat în servicii secrete. Decizia îl vizează și pe Iosif Marcu, șeful filialei Huedin a USR Cluj, fost candidat la funcția de primar al comunei Beliș din partea acestei formațiuni politice.
Contactat telefonic, Iosif Marcu a declarat că nu a fost informat oficial vizavi de o eventuală excludere a sa din partid, precizând că a primit doar o simplă informare legată de decizia Biroului Național. El a afirmat că în momentul în care a intrat în PLUS a îndeplinit toate condițiile prevăzute de statut.

„Am devenit membru USR Plus ca urmare a fuziunii prin absorbție a PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate) al cărui membru am fost, având ca temei legal, Statutul USR în baza căruia a fost încheiat, aprobat și semnat, Protocolul de fuzionare. Motivarea înscrierii și a acțiunii politice îl reprezintă, cu predilecție, locuitorii Munților Apuseni pe care îi cunosc, le știu nevoile și aspirațiile și îi reprezint în Consiliul Local al comunei Beliș. Am fost ales în forurile statutare ale USRPlus – președinte al filialei locale Huedin, respectiv, membru al Biroului Județean, pentru a promova politici publice în care moții să se regăsească. Am spus și repet: crezul meu politic este subordonat interesului public! În acest sens, transparența nu este negociabilă! CV-ul meu evidențiază corect profesia, locurile de muncă și evoluția profesională și nu constituie o incompatibilitate din prisma legislației de admitere în partid, de accedere la calitatea de candidat al Alianței USR PLUS la alegerile locale din 2020 ori în forurile de conducere a USR Plus, după fuziune. În considerarea celor de mai sus, înțeleg să îmi subordonez acțiunea politică. Pentru mine, Jurământul depus este sacru și deasupra oricăror „meciuri” care încă, mai însoțesc unele campanii electorale”, a spus Iosif Marcu.

La rândul său, peședintele USR PLUS Cluj, Camelia Sălcudean a declarat că deocamdată nu poate nici să confirme și nici să infirme excluderea lui Iosif Marcu deoarece nu este clar dacă se încadrează în categoria persoanelor vizate de decizia Biroului permanent al formațiunii USR PLUS.

În situația lui Iosif Marcu se află și vicepreşedintele filialei municipale a USR – PLUS , Lucian Mate. Acesta a fost angajat timp de 7 ani la o structură de informații.

C.P.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut