Începe a doua sesiune de admitere la UBB Cluj-Napoca

Absolvenții de liceu, dar și cei de facultate se pot înscrie începând de astăzi, septembrie 2021, pe unul dintre locurile puse la dispoziția lor de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) în cadrul celei de-a doua sesiuni de admitere în anul universitar 2020-2021. 

Pentru această sesiune, UBB scoate la concurs 963 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, care pot opta și pentru locurile cu taxă puse la dispoziție de facultăți atât pentru învățământul la zi, cât și pentru cel la distanță, nivel licenţă. Absolvenții de liceu au la dispoziție 146 de specializări în limba română, 68 de specializări în limba maghiară, 9 specializări în limba germană, 15 specializări în limba engleză și 14 în alte limbi.

De asemenea, absolvenții de facultate care doresc să se înscrie la programele de master ale UBB pot opta pentru unul dintre cele 1.029 de locuri bugetate, dar și pentru locurile cu taxă existente la cele 147 de programe în limba română, 42 de programe în limba maghiară, 37 de specializări în limba engleză, 5 specializări în limba germană și 4 specializări în limba franceză. Înscrierile se vor desfășura online, prin intermediul platformei de admitere https://admitere2021.ubbcluj.ro/.

Perioada celei de-a doua sesiuni de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 6 și 15 septembrie 2021. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB. Probele de concurs, tematica şi bibliografia se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi, iar informațiile complete pot fi găsite accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/ .

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut