Încep probele Evaluării Naționale la finalul clasei a IV-a

Un număr de 5.959 elevi clujeni din clasele a IV-a (4.337 din mediul urban și 1.622 din mediul rural), vor susține, în perioada 17-19 mai, evaluările specifice, la finalul clasei a IV-a. La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a va fi susținută de 3.163 elevi, din care 2.906 provin din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, iar 257 sunt elevi care învață în unitățile de învățământ preuniversitar private.

Marți, 17 mai, elevii claselor a IV-a vor susține proba scrisă la Limba română, iar miercuri, 18 mai, se va desfășura proba scrisă la Matematică. Elevii care studiază în limba minorităților naționale vor susține joi, 19 mai, proba scrisă la Limba maternă.

„Probele scrise încep la ora 9:00, iar administratorii acestor evaluări naționale standardizate sunt învățătorii claselor a IV-a. Fiecare administrator de test este asistat de un al doilea cadru didactic care nu predă la clasa respectivă și care are responsabilitatea de a susține procesul de administrare a instrumentelor de evaluare standardizată la nivelul clasei” – precizează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Timpul alocat elaborării fiecărei lucrări scrise este de 60 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează, ci se comunică individual fiecărui elev și părinte.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut