Încep jocurile-concurs internaționale Cangurul 2021

Jocurile-concurs internaționale Cangurul 2021 încep în 5 martie și se vor desfășura în limbile română, maghiară, și, în măsura solicitărilor, în germană.

Potrivit Asociației Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE), în această lună se vor susține cinci dintre cele șapte jocuri-concurs internaționale Cangurul, programate pentru primul semestru al anului școlar 2020-2021.

Pentru a accesa jocul-concurs în format digital, participanții se loghează cu codul unic de participare în aplicația https://cangurul.net/#  în ziua stabilită pentru desfășurarea concursului, în intervalul orar comunicat. Codul unic de participare permite accesul la analiza personalizată a răspunsurilor date, care poate fi accesată la circa două săptămâni de la data desfășurării jocului-concurs.

„Jocul-concurs internațional Cangurul constă în rezolvarea unui test grilă în format digital, care conține întrebări interesante și amuzante, create cu scopul de a dezvolta imaginația, puterea de raționament, viteza de reacție, capacitatea de a lua decizii, bucuria de a rezolva situații-problemă. Nu mai vorbim despre o lecție de matematică sau despre una de comunicare, ci despre o vizită într-un magazin de jucării, despre participarea la un miting aviatic sau despre colecționarea unor imagini pe o temă dată de către un grup de prieteni, spre exemplu. Astfel, rezolvarea exercițiilor propuse devine mai curând o activitate recreativă, în care povești plauzibile din viața cotidiană le devin companioni copiilor în cele 60 de minute ale jocului concurs”, arată organizatorii.

Testele de antrenament pot fi achiziționate de pe www.editurasigma.ro, iar datele acestor evenimente sunt: 5 martie – Cangurașul Explorator (clasele 0 – IV); 19 martie – Poveștile Cangurului (clasele 0 – IV); 26 martie – Cangurașul Matematician (clasele 0 – IV); 26 martie – Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul (clasele V – XII); 30 martie – Cangurul Lingvist – Franceză (clasele III – XII); 27 aprilie – Cangurul Lingvist – Engleză (clasele III – XII); 24 mai – Poveștile Cangurului (clasele V – XII).

Potrivit organizatorilor, domenii esențiale din programele școlare – comunicare în limba română și în limbi străine, matematică sau științe – sunt abordate într-un mod prietenos, original, în testele de antrenament pe care copiii le au la dispoziție ca mijloc eficient și distractiv de pregătire pentru concurs, accesibile online, sau în cărți tipărite.

Concursurile Cangurul au loc la nivel internațional, iar Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul se desfășoară în peste 90 de țări.

Editura SIGMA a organizat jocul-concurs Cangurul începând din 1994, primele întreceri ale minții fiind cele de matematică aplicată. Ulterior au fost organizate testări privind înțelegerea textului scris în limba română (Poveștile Cangurului), explorarea unor elemente de științe, educație civică și de cultură (Cangurașul Explorator), dar și verificarea nivelului de competență în limbile engleză, franceză, germană (Cangurul Lingvist).

Proiectul educațional Cangurul se adresează tuturor elevilor, nu numai celor performanți, oferind fiecăruia experiențe de învățare eficientă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut