Incendiu la un bloc în Florești și o explozie de casă în Apahida

Un incendiu puternic a cuprins, duminică, mansarda unui bloc din comuna Florești, pe strada Fagului. Flăcările au distrus acoperișul mansardei pe o suprafață de cca 300mp. 15 locatari s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor, iar incendiul nu s-a soldat cu răniți.
Pompierii au intervenit cu șapte autospecialele cu apă, două autoscări și, preventiv, un echipaj SMURD. Pompierii au reușit să stingă flăcările și au acționat mai bine de două ore pentru stingerea focarelor aflate sub acoperiş şi pentru decopertarea învelitorii din tablă sub care se află aceste focare. Cauza incendiului nu a fost stabilită deocamdată

Un alt eveniment nedorit s-a petrecut, tot duminică, în Apahida, unde s-a produs o explozie la o casă din localitate. Două persoane au fost transportate la spital, iar explozia a afectat structura de rezistenţă a casei. „Bărbatul şi femeia care se aflau în locuinţă s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor. În urma evaluării primare efectuate de către echipajele medicale s-a constat că au suferit arsuri pe peste 40% din suprafaţa corpului. Cele două persoane în vârstă de circa 60 de ani au fost transportate la spital”, au declarat cei de la ISU Cluj.
Deocamdată nu se cunoaşte cauza exploziei, însă vecinii susţin că ar fi vorba de centrala termică. La faţa locului au fost dislocate patru autospeciale, echipaje SMURD şi SAJ.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut