Incendiu la o clinică de copii din Cluj-Napoca. Peste 40 de copii persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Clinica de Pediatrie III, iar 49 de persoane au fost evacuate, dintre care 22 de copii.

„Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au fost alertaţi în urmă cu puţine momente cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la etajul doi al Clinicii de Pediatrie III. Mai exact, incendiul a afectat camera tehnică, fiind lichidat rapid. Ca măsură de precauţie, s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor 22 de minori, alături de 21 de părinţi, respectiv 6 cadre medicale. Din fericire, niciuna dintre aceste persoane nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare. La misiune au fost alocate trei autospeciale cu apă şi spumă, autoscara, două echipaje SMURD de terapie intensivă mobilă, precum şi echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp, doar la camera tehnică, fiind lichidat rapid. Cel mai probabil, acesta a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.

„Personalul medical s-a mobilizat exemplar în gestionarea situaţiei de urgenţă, iar pacienţii au fost mutaţi în alte saloane. Forţele se retrag la bază”, mai informează ISU Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut