Incendiu la o casă în localitatea Bucea

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au fost solicitați duminică dimineață să stingă un incendiu produs la acoperișul unei case din localitatea Bucea, comuna Negreni.

Conform ISU Cluj, apelul de urgență a venit la ora 10:48, iar forțele de intervenție au constatat faptul că flăcările s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 4 mp. De asemenea, intervenția promptă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Negreni a făcut ca incendiul să nu se extindă. Ulterior, focarul a fost lichidat de către echipajele ISU fiind dislocate la fața locului două autospeciale. Nu au existat persoane care să solicite sprijin medical. Din câte se pare, incendiul a pornit de la un burlan metalic izolat necorespunzător.

„În această perioadă avem parte de tot mai multe intervenții din cauza coșurilor de fum izolate necorespunzător. Drept urmare, pentru creşterea gradului de protecţie a gospodăriilor și evitarea unor situaţii neplăcute ce pot avea urmări grave, pompierii clujeni reamintesc populației câteva măsuri de prevenire: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele elemente de acest fel”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut