Incendiu la ‘Matei Balş’/Cinci persoane decedate(Actualizare)

Ministerul Sănătăţii anunţă că trei persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase ”Matei Balş” din Capitală.

”Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare”, se arată într-o informare a MS.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital.

„Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patru sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru AGERPRES.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă, Arafat a răspuns: „Nu, pe probleme de arsuri nu”.

Incendiul a fost lichidat

7:29-Incendiul izbucnit vineri dimineaţa la Institutul „Matei Balş” din Capitală a fost lichidat, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Nu mai avem alte persoane în stare critică”, a precizat şeful DSU.

Potrivit acestuia, „rămâne problema în mâna celor care vor investiga cauza incendiului”.

„La momentul la care ştim care este cauza o să vină cu rezultatele. La acest moment, nu vom da speculaţii, bănuieli”, a mai spus Arafat.

Patru persoane au decedat vineri dimineaţa în incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

11:52-Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat vineri că a cincea victimă a incendiului de la Institutul „Matei Balş” a fost găsită carbonizată.

„Confirm, în urma incendiului de la „Matei Balş” sunt identificate cinci victime. Transmit pe această cale condoleanţe familiilor victimelor. Incendiul s-a declanşat la parterul unui pavilion, evident toată clădirea a fost evacuată pentru că a fost afectată de fum. 102 pacienţi erau în acel moment în pavilion, 43 au fost relocaţi în alte unităţi din Bucureşti şi 53 au fost relocaţi în incinta spitalului „Matei Balş”. Aşteptăm rezultatele anchetei”, a afirmat Bode, la Digi 24.

El a precizat că o a cincea victimă a fost găsită în baie.

„Am această confirmare pentru a cincea victimă. Vă pot confirma că în baie a fost găsit cadavrul carbonizat”, a spus ministrul de Interne.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut