Incendiu la casa parohială din Chidea

Pompierii clujeni au fost solicitați sâmbătă să intervină pentru stingerea a nu mai puțin de șase incendii izbucnite în diverse localități din județ.

Prima intervenție a avut loc la un incendiu care a cuprins o casă de locuit din localitatea Dângău Mic. Potrivit ISU Cluj, alerta a fost înregistrată în jurul orei 3.10, iar pompierii au găsit acoperișul unei case de locuit, cu o suprafață de cca 60 mp, cuprins în totalitate de flăcări și care se extinseseră la o secțiune din gardul gospodăriei vecine.
„Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale, iar operațiunile de stingere au luat mai bine de o oră, reușind să oprească propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.
O femeie în vârstă de cca 70 de ani a fost consultată de către echipajul SMURD fără a fi transportată la spital”, a anunțat ISU Cluj, precizând că incendiul ar fi fost provocat de coșul pentru evacuarea fumului izolat necorespunzător față de materiale combustibile.

Incendiu și la Cluj-Napoca

Un alt incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească în care erau depozitate diverse materiale, de cca 25mp, situată pe strada Ludwig van Beethoven din municipiul Cluj-Napoca. La fața locului au ajuns două autospeciale și un echipaj SAJ. Pompierii au găsit magazia arzând generalizat, existând riscul ca flăcările să se extindă la casa alipită de aceasta.
O femeie de cca 70 de ani a fost consultată de către echipajul SAJ fără a fi transportată la spital.
Operațiunile pentru stingerea incendiului au durat mai bine de o oră, fiind evitată propagarea acestuia la casa din apropiere. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul depozitat în apropierea materialelor combustibile.

Biblioteca parohiei din Chidea distrusă de flăcări

Imediat după finalizarea operațiunilor de stingere, pompierii de la locul intervenției au fost solicitați să intervină la un alt incendiu ce a cuprins a cuprins o casă parohială a bisericii reformate din Chidea, comuna Vultureni.
Pompierii au găsit acoperișul și podul casei, cu o suprafață de cca 110 mp, cuprinse în totalitate de flăcări.
Operațiunile de stingere a incendiului au durat cca patru ore, iar acestea s-au desfășurat concomitent cu evacuarea bunurilor din casă de către pompieri și localnicii care au sărit în ajutor. Cu toate acestea, cca 1000 de cărți, cca 200kg de materiale textile și alte bunuri depozitate în podul casei au fost distruse de flăcări.
„Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar cauza probabilă a incendiului a fost coșul pentru evacuarea fumului întreținut necorespunzător”, au precizat pompierii clujeni.

Un alt incendiu a fost înregistrat la un autoturism parcat într-un garaj din Turda.
O autospecială a fost alertată în jurul orei 14.40, iar la fața locului pompierii au găsit un tomberon, cu deșeuri de hârtie/carton, amestecate cu deșeuri menajere, ce ardea generalizat și de la care s-a propagat la un autoturism într-un garaj alipit de tomberon, dar și la bunurile depozitate în interior.
Stingerea incendiului s-a realizat în cca 20 de minute de la sosirea pompierilor, fiind evitată propagarea flăcărilor la celelalte garaje alipite de cel afectat de incendiu.

Tot la Turda a izbucnit sâmbătă un incendiu la o casă situată pe strada Ion Creangă. Două autospeciale și un echipaj SMURD au fost alertate în jurul orei 16.00, iar la fața locului au găsit cele două încăperi improvizate, alipite de o casă de locuit, cuprinse în totalitate de flăcări și o porțiune de cca 2mp din acoperișul casei afectată de incendiu.
Operațiunile pentru stingerea incendiului au durat cca o oră, fiind evitată propagarea acestuia mai departe de limitele în care a fost găsit.
Potrivit pompierilor, cauza probabilă a fost coșul pentru evacuarea fumului amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut