Foto și Video | Incendiu de proporții la un restaurant din zona turistică Durgău de la Turda

Un incendiu de proporții a cuprins în această dimineață un restaurant situat în zona turistică Durgău de la Turda.

Pompierii din cadrul detașamentelor Turda și 1 Cluj-Napoca au intervenit cu dispozitive mărite de stingere a incendiilor. În momentul sosirii primelor echipaje la fața locului s-a constatat că flăcările se manifestau generalizat în interiorul clădirii, care are o suprafață de cca 2000 mp.
S-a acționat cu cinci autospeciale de stingere, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD.

Lupta pompierilor cu flăcările care au cuprins restaurantul de pe strada Aleea Durgău din Turda a durat mai bine de două ore.
A fost distrus în totalitate un imobil în care funcționa un restaurant, spații de cazare și grajduri pentru cai. Personalul de pe locul de muncă au evacuat, până la sosirea pompierilor, persoanele cazate și caii din secțiunea destinată pentru găzduirea acestora.
Pompierii au anunțat că nu au fost persoane care să solicite consult medical. Restaurantul afectat de incendiu face parte din complexul turistic Biniște și Cai deținut de oamenii de afaceri clujeni Teofil și Simion Mureșan.

Proprietarii restaurantului Biniște și Cai au transmis că toți angajații și animalele sunt în siguranță și nu au avut de suferit. De asemenea, turiștii cazați în sectoarele neafectate au fost evacuați.  „Niciuna dintre persoanele aflate în complex în momentul izbucnirii incendiului nu a avut nevoie de serviciile medicale puse la dispoziția lor”, au precizat reprezentanții societății care administrează restaurantul. Clădirea afectată de incendiu este cea mia nouă din cadrul complexului turistic.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut