Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în județul Cluj

Un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în acest weekend s-a extins la o pădure de conifere din zona Băișoara, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

La fața locului au fost mobilizați pompieri din cadrul Detașamentului Turda și de la Garda de la Băișoara. „Nu avem încă o estimare exactă, dar incendiul de vegetație uscată se întinde pe zeci de hectare. Intervenția este cu atât mai dificilă din cauza terenului accidentat. Din informațiile primite, nu există riscul ca incendiul să se extindă la case. Misiunea va fi una de durată”, a anunțat ISU Cluj.

În weekend, pompierii clujeni au fost nevoiți să intervină la mai multe incendii vegetație uscată izbucnite în județul Cluj. „Printre acestea se numără o intervenție în localitatea Suceagu, comuna Baciu, unde aproximativ 15 hectare au fost afectate. Flăcările s-au extins și la un autocamion scos din uz, distrugându-l în totalitate. La această intervenție au luat parte pompierii din cadrul Detașamentului 1. De asemenea, incendii de vegetație s-au înregistrat și în localitățile Băișoara, Luna de sus, Geaca, Săcuieu, Someșul Rece sau Pata. Până acum, din fericire, nu există victime și peste tot se lucrează pentru lichidare”, a precizat ISU Cluj.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut