Încă un transfer pentru Șepcile Roșii

Deocamdată clujenii l-au transferat de la Poli Iași pe mijlocașul albanez Donaldo Acka, la capitolul ”sosiri” fiind anunțat și numele mijlocașului argentinian Lucas Chacana.

Mijlocaș argentinian de bandă în vîrstă de 27 de ani, Lucas Chacana (foto) este noul transfer anunțat de clujeni tot de la Poli Iași. El a fost folosit în doar 5 partide în acest sezon de echipa din Liga 1, pentru care a bifat numai 140 de minute. ”U” Cluj s-a despărțit în această iarnă de George Florescu și Bogdan Barbu, ultimul urmând să evolueze pentru Rapid bucurești.

Lotul echipei de fotbal Universitatea Cluj s-a reunit, la sfîrșitul săptămânii trecute, pentru reluarea pregătirilor. Fundașul Gabriel Tamaș (37 de ani) se află încă în vacanță în Maldive. El nu este singurul jucător al Șepcilor Roșii care ratează startul pregătirii de iarnă. Robert Neciu și Daniel Novac sunt încă accidentați, iar Andrei Mureșan și Alexandru Pop sunt și ei indisponibili.

Costel Enache, antrenorul echipei clujene, a declarat la reunirea lotului, că are nevoie de un mijlocaş central, un mijlocaş ofensiv şi un atacant pentru a-şi întări lotul în vederea reluării Ligii a II-a.

„Sunt foarte mulţi jucători liberi. Trebuie să aducem un atacant, dar trebuie să înţelegem că negocierile cu jucătorii liberi sunt groaznice în perioada asta. Preţurile au luat-o razna şi e important să găsim soluţiile cele mai bune pentru echipă, nu să ne hazardăm. Schimbările masive nu fac bine unui lot, eu cred că omogenitatea e mai eficientă pentru noi. Sigur că sunt poziţii unde e nevoie de îmbunătăţiri sau de o concurenţă mai bună. Alea două-trei poziţii cu siguranţă le vom acoperi. Dar vrem să găsim şi cele mai bune soluţii, nu să luăm jucătorii, în vară să-i schimbăm şi apoi iar în iarnă. Avem nevoie de un mijlocaş central, un mijlocaş ofensiv şi un atacant”, a spus Enache.
Daniel Stanciu, directorul general al clubului, a afirmat că pentru a aduce noi jucători este nevoie ca alţii să plece. „Ne propunem calificarea în play-off, iar apoi să ocupăm un loc care să ne permită să evoluăm la vară în Liga I. Sperăm că suntem capabili să schimbăm lucrurile care au mers mai puţin bine până acum. Să aducem mai multe îmbunătăţiri, pentru că primele cinci meciuri de campionat sunt practic cinci finale pentru noi. Trebuie să fim foarte buni”, a mai spus Daniel Stanciu.

Antrenorul clujenilor consideră că este extrem de important ca echipa să nu mai repete greşelile din prima parte a campionatului. „Ne dorim să evităm greşelile de anul trecut şi să fim mai eficienţi. Sper să ne atingem planul superior de capacitate şi atunci cred că am putea să îndeplinim şi obiectivul stabilit de conducerea clubului”, a afirmat el.

Cantonament la Mogoşoaia
Clubul clujean a anunțat că jucătorii au intrta într-un program intens de antrenamente, iar sâmbătă, 15 ianuarie, vor disputa primul amical, cu Unirea Ungheni (Liga 3, seria 9, locul 4). Apoi, formaţia condusă de Costel Enache va efectua un stagiu de pregătire centralizată în perioada 18-29 ianuarie, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, unde va disputa alte patru partide de pregătire. Acolo, sunt programate meciuri cu CS Tunari (Liga 3, seria 4, locul 5), FC Voluntari 2 (Liga 3, seria 4, locul 7), FC Rapid Bucureşti (Liga 2, locul 3) și CSA Steaua Bucureşti (Liga 3, seria 4, locul 1). În afară de aceste partide amicale, U Cluj mai are programate două meciuri de pregătire, în 3 februarie cu SCM Zalău (Liga 3, seria 10, locul 1) și în 13 februarie cu Unirea Dej (Liga 3, seria 9, locul 1).

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut