Încă un produs alimentar retras de la vânzare

Producătorul Doripesco SRL a iniţiat retragerea de la comercializare din magazinele Penny a cremei de păstrav condimentate, ca urmare a evidenţierii prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes, potrivit unei informări publicate miercuri pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Pentru protejarea sănătăţii consumatorilor, REWE România retrage de la comercializare şi recheamă produsul Hanul Boieresc Cremă de păstrav condimentată 150g, lot 10112021, data de expirare 10.12.2021 şi recomandă persoanelor care au achiziţionat produsul din lotul menţionat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în orice magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menţionează în anunţ.

Retailerul avertizează că această bacterie poate provoca listerioza, infecţie care poate avea consecinţe nedorite asupra sănătăţii în special a femeilor gravide, copiilor mici, persoanelor în vârstă sau cele cu un sistem imunitar scăzut. Persoanele care au consumat acest lot de produs şi care prezintă febră, dureri musculare, diaree sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

Produsul menţionat a fost distribuit în ţară în zeci de magazine din reţea, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul Autorităţii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut