Încă un avion Wizz Air pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

Compania aeriană low-cost Wizz Air a adăugat la mijlocul acestei săptămâni încă o aeronavă Airbus A321, a 7-a, flotei sale care operează de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Aeronava va opera pe trei rute nou-introduse, destinațiile fiind insula grecească Corfu și orașele italiene Torino și Napoli, astfel că Wizz Air oferă acum 43 de rute la tarif redus de pe Aeroportul clujean către destinații din Europa și din lume, consolidându-și poziția de lider al transportului aerian din Cluj-Napoca. Pasagerii români pot călători acum din Cluj-Napoca către insula Corfu în fiecare luni și vineri, celelalte două rute, către Napoli și Torino, fiind operate în zilele de miercuri și duminică. Pe lângă aceste noi piețe, Wizz Air a crescut frecvența rutei Cluj-Napoca – Paris-Beauvais cu încă trei zboruri, la 9 zboruri pe săptămână. Frecvența zborurilor către Barcelona a fost mărită cu două zboruri suplimentare, la 7 zboruri pe săptămână, în timp ce frecvența pe rutele către Málaga, Madrid, Tel-Aviv, Doncaster-Sheffield, Basel-Mulhouse-Freiburg și Memmingen a crescut cu un zbor pe săptămână.

Noua aeronavă alocată aeroportului clujean a aterizat la Cluj-Napoca joi, la ora 11,35, după un zbor din Catania. Wizz Air operează din Cluj-Napoca din noiembrie 2007, în primul an deservind 17.000 de pasageri, pentru ca, în 2019, numărul acestora să ajungă la aproape două milioane. „Noua aeronavă Airbus A321 care se alătură astăzi flotei existente, marchează o nouă etapă în transportul aerian pe aeroportul clujean. Aceasta va ajuta în continuare la extinderea operațiunilor, reafirmând angajamentul ferm de peste 15 ani al companiei aeriene faţă de Aeroportul Internaţional Cluj, prin dezvoltarea opțiunilor de călătorie oferite pasagerilor. Wizz Air a demonstrat că este una dintre cele mai puternice companii aeriene europene şi împreună reușim să oferim clujenilor şi pasagerilor noştri peste 40 de destinaţii din Europa şi Orientul Mijlociu.”, a spus David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj. El a precizat că în data de 8 august s-a înregistrat un record absolut de trafic pe aeroport, de 12.288 de pasageri, iar Wizz Air a transportat 7.085 de persoane (aproape 55%). De asemenea, el a mai anunțat că în acest an vor fi lansate zboruri noi spre Catania, Mykonos, Zakynthos, Creta Chania, Corfu, Napoli, Perugia și Torino.

„Rămânem fideli pieței din România și oferim în continuare clienților cele mai bune opțiuni de călătorie din Cluj-Napoca la tarife ultra-low-cost. Operațiunile cu noua aeronavă alocată bazei noastre din Cluj-Napoca vor sprijini mai bine rețeaua Wizz Air din România și ne vor ajuta să ne îndeplinim datoria de a asigura o experiență de călătorie sigură și plăcută, chiar și în aceste vremuri complicate pentru industrie. Așteptăm cu nerăbdare să îi întâmpinăm pe români la bordul noului nostru Airbus A321, care va zbura din Transilvania către Corfu, Napoli și Torino.”, a declarat cu această ocazie Alexandra Avădanei, Revenue Officer în cadrul Wizz Air. Ea a reamintit că Wizz Air vrea să angajeze peste 100 de însoțitori de zbor în acest an, și va organiza mai multe selecții de persoanl în această vară, inclusiv în Cluj-Napoca. De remarcat că Wizz Air operează o flotă totală de operează o flotă de 160 de aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri, respectiv Airbus A321neo cu 239 locuri.

Eforturile permanente depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj de creştere a conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România. Apreciem în mod deosebit decizia companiei Wizz Air de creştere a operaţiunilor de zbor, oferind diversitate alternativelor de călătorie. Avem convingerea că noile destinaţii se vor bucura de aprecierea pasagerilor şi reprezintă un nou vot de încredere cu privire la recuperarea traficului de pasageri existent înainte de pandemie pe aeroportul clujean.”, a apreciat Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului clujean.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut