Încă o tentativă de fraudă online. Momeala: un premiu de 340 lei!

O altă tentativă de fraudă vizează în ultimele zile clienţii Profi Romania, infractorii cibernetici folosind identitatea vizuală a companiei pentru capcane promoţionale prin care clienţii sunt anunţaţi că pot câştiga un premiu de 340 de lei.

„Sub pretextul posibilităţii de a câştiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile (pe social media sau aplicaţii de mesagerie) mesaje cu link-uri către site-uri de phishing”, afirmă Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).
Specialiştii DNSC recomandă evitarea accesării link-urilor provenite din surse necunoscute şi analizarea prealabilă a acestora cu o soluţie de securitate „înainte de a face click”. „În acest caz, potenţiala victimă era redirecţionată către o pagină de pe site-ul pectarezhoch[.]gq, care evident nu este un canal oficial de comunicare al Profi”, menţionează DNSC.
Specialiştii avertizează că nu trebuie furnizate date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri şi spun că este nevoie de verificarea existenţei promoţiei pe canalele oficiale ale brandului.

Orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni pot fi anunțat la telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut