Încă o demisie din grupul parlamentar al PNL

Deputatul PNL Ionel Dancă a anunțat joi că a demisionat din grupul parlamentar al formațiunii, urmând să activeze ca deputat neafiliat.

„În această dimineață mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul președintelui Camerei Deputaților și începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL și voi activa în calitate de deputat neafiliat. Practic, noi, în PNL, am fost în fața oamenilor cu un mesaj și cu un program de guvernare care a primit votul de încredere al românilor la alegerile parlamentare din 2020, în singura formulă legitimă de guvernare alături de coaliția de guvernare formată din PNL, USR și UDMR. Românii ne-au dat acest vot pentru a guverna România patru ani și pentru a pune în aplicare programul de guvernare. Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor. Prin urmare, ca gest de protest față de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu președintele României, Klaus Iohannis, au aruncat țara în haos și au distrus coaliția de guvernare, au abandonat programul de guvernare și măsurile incluse în acest program, m-am depus astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL”, a declarat Dancă, la Palatul Parlamentului, conform AGERPRES.

El a spus că sunt „mai mulți parlamentari ai PNL care îl vor urma în această decizie în perioada următoare” pe Ludovic Orban, dar nu a dat alte detalii privind o viitoare plecare din partid.

„Vor mai fi și alți parlamentari. (…) Noi, din punctul nostru de vedere, vrem să transmitem un semn clar că ne delimităm de această conducere a PNL, care a dus PNL în gard, a dus țara în haos, a distrus coaliția de guvernare. Suntem pe marginea unei prăpăstii din punct de vedere sanitar. De 4 luni nu se mai guvernează în România. De 4 luni toate forțele văzute și nevăzute ale sistemului de putere din România au avut un singur obiectiv – să-l schimbe de la conducerea PNL pe Ludovic Orban”, a afirmat deputatul.

Ionel Dancă susține că „noua conducere a PNL merge în genunchi, cerșind sprijin la PSD cu căciula în mână” și, „culmea umilinței” pentru votanții PNL, această solicitare să fie refuzată.

„Eu nu pot fi părtaș la umilința PNL și a trădării așteptărilor românilor în aceea ce privește PNL. Guvernarea PNL a eșuat în ceea ce privește soluțiile de combatere a infecțiilor cu coronavirus. În ceea ce privește gestiunea pandemiei, suntem practic într-un dezastru sanitar, dar și în alte sectoare prioritare pentru România guvernarea exercitată de noua conducere a PNL a abandonat toate măsurile și programele de sprijin pentru români. (…) În 2020, sub conducerea guvernului Orban, am gestionat bine țara în situație de pandemie și am adoptat măsurile care au salvat România de la un colaps economic și am creat condițiile pentru relansarea, regândirea creșterii economice din acest an”, a explicat Dancă.

El a susținut că programele și măsurile adoptate în 2020 pentru mediul economic pentru IMM-uri, pentru sectorul energetic, pentru sectorul de investiții au fost abandonate în acest an, iar măsurile de compensare pentru sectorul HORECA nu sunt puse în practică.

„România în această perioadă trebuia să demareze programe serioase pentru creșterea producției de energie, pentru că problema nu este doar la nivelul european. Această creștere a prețurilor vine dintr-o subcapacitate a energiei față de cerere, iar România are posiblitatea de a dezvolta capacități de producție care să ducă la scăderea prețurilor la energie. (…) Obiectivele de investiții în ceea ce privește infrastructura rutieră, de autostrăzi sau de spitale, deși am lăsat la sfârșitul anului 2020 proiectele la cheie, ele în momentul de față au un ritm mult prea lent de realizare. (…) Sunt probleme grave care au fost abandonate de guvernarea din această perioadă, iar noua conducere a PNL este desprinsă de aceste probleme, este desprinsă de realitate și nu vine cu soluții reale și legitime la problemele românilor”, a spus parlamentarul.

În ceea ce privește PNRR, el susține că, „deși am plecat campioni” în elaborarea acestuia, am ajuns printre ultimele state din UE care vor primi aprobarea acestui plan în perioada următoare”.

În opinia acestuia, are loc, „în spatele porților închise de la Vila Lac, o negociere nelegitimă, netransparentă între PNL și PSD pentru un guvern minoritar sau cu participare disimulată a PSD la guvernare alături de PNL”.

„Eu nu voi vota un guvern în alianță cu PSD, fie pe masă sau pe sub masă. (…) În urma rezultatului de la alegerile parlamentare, singura coaliție de guvernare posibilă și legitimă în Parlamentul României este coaliția formată în jurul PNL, cu USR și UDMR. Vedem că alte soluții nu se pot realiza în momentul de față. O altă soluție de guvernare, un guvern minoritar cu sprijin PSD, este o soluție care nu respectă votul românilor dat PNL”, a precizat deputatul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut