Încă o companie de IT preconizează deschiderea unui birou în Cluj-Napoca

Hub-ul de software al grupului ING se pregătește să intre pe piața de IT din nord-vestul țării, urmând ca să deschidă al doilea birou al companiei, în centrul orașului Cluj-Napoca.

Noul birou din Cluj-Napoca va funcționa ca un centru al regiunii Nord-Vest și va fi un punct de conexiune cu comunitatea IT din această zonă a țării. Pentru moment, compania intenționează să angajeze un grup restrâns de specialiști cu experiență, care să pună bazele biroului din Cluj-Napoca, urmând ca în perioada următoare să se formeze echipe ce vor contribui la dezvoltarea de proiecte globale în zone precum managementul datelor sau canale și platforme digitale.

La începutul anului viitor, sau imediat ce situația pandemică va permite, compania plănuiește să formalizeze mutarea în noul sediu din București – acum în curs de amenajare – și să inaugureze biroul din Cluj-Napoca. Ambele sedii vor funcționa ca centre regionale, adaptate modului de lucru hibrid. Noul mod de lucru hibrid va fi definit împreună cu angajații și va fi structurat modular, astfel încât fiecare zonă de business și fiecare echipă să își poată defini gradul de prezență la birou și modalitățile de lucru. Compania are în plan să ajungă la 1.500 de angajați în perioada următoare.

„Avem în plan să facem tranziția către un mod de lucru hibrid – mod de lucru ce va fi definit împreună cu angajații – în momentul în care situația ne va permite acest lucru. Această direcție se va aplica tuturor colegilor, inclusiv celor din Cluj și din regiune, care vor avea la dispoziție un birou fizic pentru a putea susține în viitor noul mod de lucru hibrid”, declară Marian Ion (foto), CEO ING Tech România.

Implicată în dezvoltarea de produse precum core banking, canale digitale, produse bancare și managementul datelor, ING Tech România dezvoltă în prezent peste 120 de servicii pentru 24 de entități ING. Compania a crescut de la 250 de specialiști IT în 2016, până la 1.300 de persoane în prezent, iar cifra de afaceri a evoluat de la 18 milioane euro în 2016, până la 68 de milioane euro la finalul anului 2020.

Anul acesta, echipele din ING Tech au lucrat la dezvoltarea unei soluții pentru companiile mici și mijlocii, care va permite deschiderea unui cont 100% digital. Soluția este în curs de dezvoltare pentru țări ca Olanda, Belgia și Luxemburg, urmând să fie extinsă la nivel global. Compania lucrează și la dezvoltarea unui serviciu care anticipează nevoile curente și viitoare ale clienților ING și adaptează următorii pași în relația cu banca, folosindu-se și de inteligența artificială. Acest serviciu va fi lansat în primă fază în Italia, urmând ca anul viitor să fie lansat în România și Filipine. În zona de web și mobile, ING Tech contribuie la dezvoltarea aplicațiilor de internet banking pentru Olanda, Belgia și Luxemburg, urmând ca în următorii doi ani să continue cu dezvoltarea de aplicații de internet banking pentru alte țări. Pentru 2022, ING Tech preconiează să dezvolte proiectele din zone precum core banking, canale digitale și aria de managementul datelor și va începe dezvoltarea de servicii și aplicații end-to-end.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut