Încă 13 cabinete operaționale pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech, la Cluj

Începând din 20 martie, 167 de cabinete noi, dintre care 13 cabinete la Cluj, au devenit operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 martie – anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit sursei citate, toți cei care doresc să se vaccineze se pot programa prin intermediul listelor de așteptare alocate acestor cabinete. Programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil, trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore.

„Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de așteptare, cu menținerea prioritizării. Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populației la risc și pe 25%, lucrători din domenii esențiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a înscrise pe listele de așteptare” – precizează CNCAV, care recomandăm cetățenilor care se înscriu pe aceste liste să confirme programarea la vaccinare, astfel încât să nu piardă poziția ocupată inițial pe această listă.

Aceeași sursă atenționează că persoanele care aleg programarea individuală în platforma electronică trebuie să acceseze aplicația după primirea notificării pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Cele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua și în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut