În timp ce locuim – instalație performativă sonoră la reactor

Sîmbătă, 31 octombrie, de la ora 16, la reactor: Acțiune performativă sonoră online, care încearcă să creeze un context propice pentru înțelegerea și explorarea relației noastre cu orașul.

În timp ce locuim este o instalație sonoră performativă realizată după un concept de Mihai Păcurar, cu performerii: Raul Coldea, Zsófi Gábor, Ioana Hogman, Lucia Mărneanu, Lucian Teodor Rus.

Ce tip de relație avem cu orașul? De cât timp locuiești în acest oraș? De ce ai venit aici? De ce ai rămas aici? Te gândești să rămâi aici sau ești în tranzit? Visezi la alt oraș? Care? De ce? Orașul suntem noi sau ceilalți? – acestea sunt cîteva dintre întrebările evenimentului de sâmbătă, care se va desfășura online. Participarea la eveniment este liberă, cu rezervarea locului la adresa de e-mail rezervari.reactor@gmail.com. Toate informațiile legate de participare vor fi trimise pe mail, după rezervare.

Evenimentul face parte dintr-un laborator de teatru documentar organizat de Reactor de creație și experiment și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Cluj-Napoca. Laboratorul își propune să exploreze spațiul urban dintr-o perspectivă critică interdisciplinară, prin folosirea unor metode de lucru specifice teatrului documentar, sociologiei și investigării jurnalistice. Tema abordată în cadrul acestui proiect este orașul (cu focus pe orașul Cluj-Napoca) și felul în care acesta s-a dezvoltat și modificat de-a lungul timpului. Obiectivele proiectului sunt abordarea unor tematici sociale importante și relevante pentru prezent, reflectarea contextului socio-politic în care membrii unei comunități își desfășoară activitatea, folosirea unor metode de lucru artistice care implică activarea comunitară, explorarea interdisciplinară și îmbogățirea mijloacelor de expresie, și încurajarea dialogului între creatorii de teatru și public.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut