În comuna Mintiu Gherlii primăvara se lasă așteptată

Când, la sfârșitul săptămânii trecute, l-am abordat pe primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, în localitatea din vecinătatea municipiului Gherla a nins ca în plină iarnă. Pe vremea asta, acum câțiva ani, vestiții legumicultori din cele șase sate componente ale comunei pregăteau răsadurile pentru plantat. În prezent grădinile gospodarilor  din zonă sunt acoperite de zăpadă.

Edilii comunei, însă, își organizează proiectele de viitor sau continuarea acțiunilor demarate încă de toamna trecută. Este vorba de finalizarea drumului comunal Mintiu Gherlii – Pădureni (Țop), o investiție importantă, având în vedere că în satul respectiv locuiesc numai oameni în vârstă, care cu greu se pot deplasa. Unii cheamă taxiul din Gherla pentru a ajunge la medic. Primăria a sărit în ajutorul lor și asfaltează drumul de 5 kilometri până în centrul de comună. În perioada următoare vor fi continuate lucrările de reabilitare și pe străzile din Bunești și Nima, două localități care, tot prin grija administrației locale, anul trecut au fost legate printr-un drum nou, peste deal, ce scurtează distanța între cele două sate vecine. În vederea realizării acestor investiții Primăria a procurat un buldoexcavator, încercând să rezolve prin forțe proprii toate lucrările mecanizate de pe teritoriul celor șase sate.

Tot de la edilul-șef al comunei Mintiu Gherlii am mai aflat că sunt depuse proiectele pentru introducerea gazului metan în satele Bunești și Nima, unde în anii anteriori au mai fost efectuate și alte lucrări de gospodărie comunală. Ar fi o frumoasă realizare a edililor locali, dornici de a duce la capăt proiectele și planurile demarate în anii trecuți. Acolo ne-am obișnuit deja că promisiunile sunt și respectate, este un obicei în frumoasa așezare de pe Valea Someșului Mic.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut