În comuna Geaca Primăria dă exemplu de hărnicie

La sfîrşitul săptămînii trecute am urmărit acţiunile de deszăpezire pe Cîmpia Transilvaniei. Printre comunele care dau exemplu în privinţa mobilizării sătenilor se află Geaca, unde primarul Ioan Miron a scos utilajul din dotarea administraţiei locale imediat după ce a căzut prima ninsoare, neaşteptînd depunerea pe carosabil a unui strat gros de zăpadă.

Edilii de aici au fost ajutaţi şi de utilajele şi maşinile Regiei Judeţene de Drumuri, care au curăţat mai mult porţiunea drumului Gherla-Cămăraşu. Drumurile ce duc spre cele 5 sate componente ale comunei Geaca, însă, au fost curăţate de utilajul Primăriei, sprijinit zi de zi de locuitorii satelor respective, îndeosebi în zona centrală a aşezărilor de pe marginea lacurilor de pe Cîmpie.

În ceea ce priveşte deplasarea elevilor la şcoala din centrul de comună, aceasta a fost asigurată de maşina-şcoală, transportul copiilor fiind urmărit cu consecvenţă în fiecare diminieaţă de primarul Ioan Miron, care a luat măsurile necesare ca nici un elev să nu lipsească de la cursuri.

Primăria a acordat şi un ajutor financiar în cazul decesului unui om în vîrstă din satul Puini, care nu a avut familie, un gest de omenie catalogat ca atare de locuitorii comunei.

În comuna Geaca nici aprovizionarea populaţiei cu alimentele de bază nu a avut de suferit, şi din acest punct de vedere Primăria s-a aflat la înălţimea aşteptărilor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie