În ce unități poștale se pot face donații pentru Ucraina

După ce a anunțat că oferă spațiile interne de cazare pentru găzduirea refugiaților, Poșta Română își pune la dispoziție întreaga infrastructură pentru a colecta și distribui ajutoarele umanitare donate pentru oamenii afectați de criza din Ucraina.

”În Cluj-Napoca, donații se pot primi la toate oficiile poștale, de luni până vineri, între orele 88-19. Rugămintea noastră este ca pachetele să fie de dimensiuni rezonabile, maxim de 70x70x70 cm și cu greutatea de până la 20 kg, pentru a putea fi manevrate de operatorii noștri”, a declarat, pentru Făclia de Cluj, Florin Gliga, directorul Sucursalei Regionale Cluj-Napoca a Poștei Române.

Poșta recomandă ca donațiile să conțină: * alimente neperisabile (apă, conserve, alimente ambalate etc) * produse de igienă (scutece, șervețele umede dezinfectante, hârtie igienică, absorbante etc) * îmbrăcăminte și încălțăminte * produse suport (perne, corturi, saltele, tacâmuri, binocluri, paturi pliabile, baterii portabile cu capacitate mare, stații walkie-talkie, stații radio emisie recepție, camere cu termoviziune, saci de dormit, radiatoare electrice sau alte mijloace de încălzire, lanterne, lumânări, lămpi etc) * echipamente medicale de susținere a răniților (trusă de prim ajutor, scaune cu rotile pliabile și cadre destinate persoanelor cu deficiențe locomotorii, bastoane etc). Donatorii sunt rugați să sorteze separat produsele pe fiecare dintre categoriile menționate și să le ambaleze după modelul unui colet trimis prin serviciul de curierat.

Cetățenii sau ONG-urile care doresc să trimită ajutoare umanitare în Ucraina o pot face și la centrele județene dedicate, care vor prelua coletele. Centrul din Cluj-Napoca se află pe str. Cantonului f.n. Acolo produsele vor fi încărcate în mașinile Poștei și vor fi transportate spre punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, de unde vor fi preluate de Poșta Ucraineană și distribuite unde este nevoie.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut