În căutare de „minți sclipitoare”

Fundația Dan Voiculescu a dat startul înscrierilor pentru ediția 2022 a programului O minte sclipitoare” – program educațional online gratuit, pentru copiii supradotați.

Programul se adresează copiilor și tinerilor cu IQ ridicat, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, cărora le oferă posibilitatea să identifice nu doar coeficientul de IQ, ci și abilitățile necesare pentru a se descurca în viață.

Pentru a obține succesul pe toate planurile, copiii au nevoie, pe lângă abilitățile academice, și de abilități sociale, toate acestea formând un tot care le va permite să aibă performanțe pe măsura capacității intelectuale individuale”, spune Florentina Negrescu, psiholog, Școala FDVDR.

Prin intermediul acestui program, prin recomandările consilierilor, elevii vor fi în măsură să afle care sunt ariile care trebuie dezvoltate și vor fi astfel capabili să-și îmbunătățească performanțele. De asemeni – precizează inițiatorii acestuia –, profesorii, prin recomandările pe care le vor primi, vor știi cum să îi ajute eficient pe copii să-și folosească la maxim potențialul de care dispun.

Programul va cuprinde 3 etape: etapa I – susținerea testului de cultură generală, în funcție de rezultatul căruia copiii se vor califica în etapa următoare; etapa a II-a – susținerea testului de inteligență; etapa a III-a – sesiuni de concluzii și recomandări pentru triunghiul copil-părinte-educator. Printre aceste recomandări se vor număra și activități complementare care să îi ajute pe copiii supradotați să își dezvolte întregul potențial, să își contureze trăsăturile de personalitate și să aibă performanțe pe măsura capacității intelectuale individuale.

Activitățile din cadrul acestui program vor avea loc online, pe platforma educațională Școala FDVDR.

Participarea la acest program este GRATUITĂ. Înscrierea se va realiza prin completarea unui formular, disponibil pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, până la data limită de 31 mai.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut