În a treia partidă de verificare din Serbia, U-BT Cluj a fost surclasată de Steaua Roșie Belgrad

U-Banca Transilvania a fost învinsă, vineri seara, în ultimul amical disputat în Serbia, de Steaua Roșie Belgrad, grupare participantă în viitorul sezon al Euroligii, cu scorul de 64-92.

Steaua Roșie a abordat partida cu majoritatea baschetbaliștilor de top. Astfel, de pe teren nu au lipsit John Holland, Branko Lazić sau Ben Bentil. Alb-roșii s-au evidențiat cu un joc rapid pe tranziție și au impresionat din punct de vedere ofensiv. Drept urmare, la finalul primului sfert conduceau cu 27-17.

Ecartul sârbilor a crescut în partea a doua, așa că la pauză aceștia beneficiau de 19 puncte avantaj. U-Banca Transilvania a arătat însă momente bune de joc, dar s-a recunoscut învinsă de un adversar superior.

Stefan Birčević a totalizat 20 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, în vreme ce Andrija Stipanović și Victor Sanders au reușit câte 11 puncte fiecare. Stipe a adăugat 5 recuperări și 4 pase decisive, iar Victor a strâns 6 assist-uri și 4 recuperări.

De asemenea, Emanuel Cățe a încheiat duelul cu 9 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Tot 9 puncte a avut și Patrick Richard, alături de 4 pase decisive și 3 recuperări. Au mai jucat David Lăpuște (2 puncte, 2 pase decisive și 2 recuperări), Nandor Kuti (2 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive), Eduard Roschnafsky, Modibo Diaby și Darius Coste.

Jordan Taylor nu a evoluat împotriva Stelei Roșii întrucât a primit acceptul clubului să plece în Statele Unite, pentru a participa la un eveniment organizat de fostul său colegiu, Wisconsin. Fundașul de la U-Banca Transilvania va primi o distincție importantă, urmând a fi inclus în Hall of Fame-ul Universității. Americanul se va întoarce săptămâna viitoare la Cluj-Napoca.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania: ”Probabil am jucat cu cea mai bună echipă din acest sezon, fiind o formație de Euroligă. În condițiile date sunt mulțumit de felul cum s-au luptat băieții și au încercat să fie competitivi. Ne lipsesc trei jucători de bază, așa că e foarte greu să te duelezi cu Steaua Roșie. Mă bucur că am avut acest meci, am văzut cum arată o formație de Euroligă. Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni în aceste trei meciuri. Așteptăm să vină toți băieții la echipă, probabil pentru turneul din Atena îi vom avea la dispoziție. Sperăm să construim cât mai repede ceea ce ne dorim, și anume o echipă competitivă în EuroCup și în Liga Națională. Lucrurile nu au arătat prost în aceste meciuri, există aspecte care ne pot face să jucăm extrem de bine. Au fost momente bune, chiar și în partida de astăzi. Mergem mai departe, vor fi două zile de odihnă, apoi vom relua pregătirea. Ne așteaptă meciurile de la Atena.”

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut