Imunizarea copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare

Ministerul Sănătății încurajează părinții să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare. Totodată, Ministerul anunță că deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei – rubeolei – oreionului, a difteriei – tetanosului – poliommielitei, hepatitei B, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

„Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 și 6 ani, astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare. De asemeni, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă” – precizează MS.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

“Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, declară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat în comunicat.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut