Împreună pentru Viață, la Cluj-Napoca

Cei ce doresc „să aducă lumii moderne mărturia importanței vieții” sunt invitați să participe sâmbătă, 25 martie, în sărbătoarea Bunei Vestiri, la evenimentul public „Împreună pentru Viață”, organizatorii propunându-și să susțină împreună viața, să fie „o voce pentru cei fără voce”, să recunoască, iar, că „și copiii nenăscuți sunt la fel de valoroși ca și noi, cei ce am avut șansa de a ne fi născut deja”.

Evenimentul va avea loc de la ora 15:00, în Piața Libertății (Piața Unirii), locul în care – amintește Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla – „revoluționarii din 1989, cu zecile de mii, în genunchi, spuneau rugăciunea «Tatăl nostru» în seri ce se lăsau peste mișcarea lor neostenită de rezistență pentru o lume mai bună”, locul în care, în anii de după 1989, „Biserica Greco-Catolică ieșea la lumină după decenii de persecuție și teroare și, neavând biserici, celebra Sfânta Liturghie sub cupola Cerului, proclamând biruința vieții și a credinței în Dumnezeu”.

„În acest loc binecuvântat din municipiul Cluj-Napoca sunt așteptați cei ce doresc să aducă lumii moderne mărturia importanței vieții. Preasfinția Sa Claudiu invită la o angajare fermă în apărarea vieții și cheamă la o prezență numeroasă la acest eveniment” – anunță Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

„De ce împreună pentru viață? Fiindcă există destulă moarte în jurul nostru!… Pentru că viața umană are o demnitate ce nu derivă din capacitatea de a face ceva, de a fi util, ci din faptul că a fost creată de Dumnezeu și datorită iubirii lui Dumnezeu continuă să existe. Ocrotirea vieții nu ține de o confesiune sau de o religie anume, ci de umanitatea noastră. De aceea, atunci când semeni de-ai noștri, în numele unor ideologii și false științe încearcă să influențeze lumea în care trăim, făcându-ne să credem că viața merită ocrotită doar în anumite condiții sau că doar anumite vieți au dreptul să fie protejate, merită să le spunem cu zâmbetul pe buze, dar răspicat, că se înșală profund și pun în pericol tocmai fundamentul societății noastre umane. Fiindcă, așa cum spunea Maica Tereza de Calcutta în discursul ținut la Organizația Națiunilor Unite: «Dacă o mamă are dreptul să își ucidă propriul copil, ce mă împiedică pe mine să te ucid pe tine sau pe tine să mă ucizi?» (…) 25 martie este Sărbătoarea Bunei Vestiri, momentul în care Maica Sfântă primește Viața Dumnezeiască în sânul ei. Isus parcurge același ciclu vital ca și oricare alt prunc și timp de nouă luni este ocrotit și crește în sânul Fecioarei Preacurate. În această zi, Anul Domnului 2023, vom fi cu Ei în sufletele noastre, vom fi cu toții împreună, vom fi «Împreună pentru Viață»!” – este mesajul transmis de Preasfinția Sa Claudiu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla.

Potrivit organizatorilor, manifestarea „Împreună pentru viața” va cuprinde un marș și alte momente prin care opinia în favoarea vieții să se facă cunoscută. „Societății actuale i se va cere să protejeze, prin toate mijloacele, viața, mai ales viața pruncilor nenăscuți. Copiii nenăscuți sunt darul iubirii lui Dumnezeu, sunt viitorul omenirii, sunt motivul speranței lumii. Pentru Ei și pentru toți a îndurat Domnul Isus, Fiul Fecioarei Maria, Fiul lui Dumnezeu, Patimile, moartea pe Cruce; a înviat călcând «cu moartea pe moarte» spre a reda tuturor viața, mântuirea” – se spune într-un comunicat al Episcopiei de Cluj-Gherla.

La nivelul acesteia, în organizarea evenimentului „Împreună pentru viața” se implică în mod special Biroul pentru Pastorația Familiei. De asemeni, se unesc în a fi „Împreună pentru viață”: Protopopiatul Cluj I, Biroul pentru pastorația tinerilor și a copiilor, Caritas – Cluj, alte asociații și mișcări, instituții de învățământ, preoți, ordine și congregații religioase, tineri, familii, credincioși din întreaga Eparhie Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Evenimentul, în întregul său, este organizat de: Fundația Clinica Pro Vita, Biserica Penticostală Betel, Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Biserica Baptistă Betel, Biserica Baptistă Betania, New Life Betel, Liceul Pro Deo, Liceul Emanuel, Biserica Penticostală Speranța, Biserica Penticostală Filadelfia, Biserica Penticostala Betania. Parteneri: Misiunea Speranța, Credo TV și Vocea Creștinilor.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut