Impresionant gest de solidaritate al locuitorilor din Râșca față de „frații” lor din județul Alba

O amplă acțiune de caritate a fost derulată în comuna Râșca pentru locuitorii afectați de inundații din județul Albă. Zeci de familii au ținut să-i sprijine material și financiar pe oamenii din Alba, care au pierdut agoniseala de-o viața din cauza inundațiilor.

„Oameni cu suflet care au donat pentru frații noștri din județul Albă”, a transmis primăria din localitate pe pagina de socializare.

Pe lângă sumele de bani destul de frumoase care s-au donat, sătenii din Râșca au mai contribuit cu alimente, îmbrăcăminte și alte bunuri astfel încât cei loviți de furia naturii să treacă mai ușor peste necazuri. Bunurile colectate au fost încărcate în mașini puse la dispoziție de unii dintre locuitorii din comuna clujeană și transportate deja în zonele sinistrate.

Mai multe zone din judeţul Alba au fost afectate recent de inundaţii. Printre localitățile afectate se numără Ocoliş, Gura Sohodol, Roşia Montană și Cărpiniş. A patra zi de la producerea inundațiilor, în zonă a ajuns și premierul Florin Cîțu. Șeful executivului a dat asigurări că oamenii din zonele afectate de inundaţii şi de viiturile puternice din judeţul Alba vor primi sumele acordate ca sprijin financiar de la Guvern începând de luni.

„Începând de mâine, după decizia de Guvern, bineînţeles că banii pot să ajungă la cetăţeni”, spunea prim-ministrul.

Cu toate acestea, în hotărârea de guvern adoptată miercuri, 22 iulie, prin care s-au acordat banii pentru localitățile afectate de calamități naturale, nu au fost prevăzute sume pentru niciuna din localitățile de mai sus și doar pentru zonele care au fost lovite de intemperii în luna iunie. Se pare că Guvernul va aloca bani pentru pentru cei care au suferit recent de pe urma inundațiilor abia după ce vor fi făcăte evaluările cu privire la pagube. Nu se știe când se va întâmpla acest lucru, însă e cert că oamenii au nevoie urgent de refacerea drumurilor, a rețelelor de alimentare cu apă și a locuințelor.

C.P.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut