Importanța vaccinării și testării, promovată de secretarii de stat din Ministerul Educației

Secretarii de stat din Ministerul Educației se vor deplasa, începând de joi dimineață, vreme de trei săptămâni, în fiecare județ și vor promova importanța vaccinării personalului din învățământ și a testării, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

„Colegii secretari de stat vor avea întâlniri în fiecare județ și vreme de trei săptămâni toate județele vor beneficia de aceste dezbateri, în care se va prezenta importanța și necesitatea vaccinării și testării, dar în egală măsură se va analiza situația din perspectiva conectivității la internet a școlilor din respectivul județ, a disponibilității de echipamente, a formării cadrelor didactice pentru predare online. Se vor discuta planurile cadru pentru liceu, un subiect extrem de important, nevoia de investiții în județul respectiv din Planul Național de Redresare și Reziliență”, a spus ministrul, citat de AGERPRES.

Potrivit acestuia, discuțiile de teritoriu vor avea ca teme și digitalizarea și bursele școlare.

Cîmpeanu a mai spus că obiectivul Ministerului Educației este acela de a deschide cât „mai grabnic” cu prezență fizică „absolut toate școlile” din România, în funcție, însă, de evoluția epidemiologică.

„Oricum, cel puțin în data de 4 mai – cel puțin după scenariile verde, galben, roșu. Adică, acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, absolut toți elevii vor merge la școală cu prezență fizică, mai apoi grădinițele, învățământ primar, clase terminale în scenariile galben și roșu”, a adăugat ministrul.

El a afirmat că a trimis un document către Ministerul Sănătății privind testele rapide. „Testarea este un element important și Ministerul Sănătății susține acest lucru. Le-am trimis un document prin care avem o serie de teste care sunt acreditate. Cele care sunt disponibile acum și care necesită personal medical pot fi folosite sigur sub rezerva acordului acceptului părinților și mai ales sub rezerva disponibilității personalului medical asigurat prin DSP-uri de către Ministerul Sănătății pentru recoltarea acestor probe. (…) Ministerul Sănătății nu ne-a precizat că nu sunt relevante aceste teste de salivă, dar ținând seama de faptul că suntem pe 7 aprilie și că școala începe pe 4 mai, timpul este extrem de scurt pentru a achiziționa cineva – nu se știe cine – aceste teste non-invazive, așa că ne bazăm pe testele antigen rapide deja existente”, a mai spus demnitarul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut