Impactul măsurilor luate de Guvern

Investiţiile nete, care anul trecut au fost de 150,1 miliarde lei, în creştere cu 8,5% faţă de anul precedent, demonstrează impactul pozitiv pe care l-au avut în economia reală măsurile pe care Guvernul le-a luat, a afirmat prim-ministrul liberal Nicolae Ciucă.

„Investitorii demonstrează încredere în economia românească: în 2022, investiţiile nete în economie au fost de 150,1 miliarde lei, în creştere cu 8,5% faţă de anul precedent, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Aceste investiţii în dezvoltare vor conserva locurile de muncă ale românilor şi vor genera altele noi, iar pe termen lung vor contribui la o creştere generalizată a veniturilor. Investiţiile nete demonstrează impactul pozitiv pe care l-au avut în economia reală măsurile pe care le-am luat”, a afirmat președintele PNL, vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta subliniază că alte valori care arată succesul economiei româneşti în perioada acestei guvernări sunt: creşterea PIB de 4,8% în 2022, investiţiile străine directe de 11,3 miliarde euro, absorbţia fondurilor europene de 73% şi exporturile de 85 miliarde euro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut