Îmbunătățirea calității serviciilor medicale, în atenția primarului din Gherla

Vara trecută, în plină campanie electorală, primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan, amintea printre proiectele sale modernizarea Spitalului și a Policlinicii (Ambulatoriul). Iată că primele demersuri în acest sens au și fost făcute.

Zilele trecute, la sediul Primăriei, edilul-șef al urbei de pe Someș a susținut o conferință de presă cu participarea medicilor compartimentului Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal. Având în vedere că în ultimul an unul dintre medicii chirurgi s-a pensionat, iar altul a decedat, la secția respectivă, în urma unui concurs au fost încadrați doi medici de specialitate. Unitatea spitalicească din Gherla a fost încadrată la gradul 5 și s-a prelungit cu 12 luni intevalul de timp în care se prelungește procedura de acreditare, astfel spitalul să fie încadrat la nivel mai bun, asta însemnând și îmbunătățirea calității serviciilor medicale, dar și bani mai mulți din buget.

În ultima perioadă, în cele 4 secții de specialitate au fost efectuate mai multe lucrări de modernizare, dar rezultate bune au fost obținute și în domeniul dotării cu aparatură modernă. Astfel, pentru compartimentul Chirurgie s-a achiziționat un aparat  laparoscopic, o noutate pentru blocul operator, unde în viitor vor fi efectuate intervenții chirurgicale la fel ca și în marile clinici din Cluj-Napoca. Prin aceste operații bolnavii gherleni vor fi scutiți de drumurile inutile la reședința de județ, dar și de cheltuieli în plus, să nu  mai vorbim de timpul pierdut. O inițiativă bună, de care ducea mare lipsă localitatea, dar și comunele din împrejurimi. Tot ca o noutate mai amintim angajarea, în perioada următoare, a doi medici pediatri, de care duce mare lipsă în prezent secția de specialitate din centrul orașului.

În cadrul conferinței de presă primarul municipiului Gherla a mai spus că în clădirea Policlinicii de pe strada 1 Decembrie 1918 vor fi deschise noi cabinete medicale, dintre care amintim  oftalmologie, cardiologie și ortopedie. Necazul e că orașul duce lipsă de specialiști în domeniile respective, dar importantă este preocuparea administrației locale pentru găsirea unor spații corespunzătoare (cu toate că acolo, acum câțiva ani a funcționat un cabinet de oftalmologie, însă medicul a plecat la Cluj-Napoca, postul rămânând liber), în vederea înființării unor servicii medicale mult solicitate de oamenii suferinzi din municipiu.

Primăria mai dorește și reabilitarea clădirii în care funcționează Policlinica, un proiect mai vechi al edililor gherleni. Poate vor accesa și fonduri europene, decisivă va fi însă receptivitatea și hotărârea cu care cei care conduc destinele orașului vor aborda aceste probleme deloc de neglijat, mai ales în această perioadă grea a pandemiei. Peste noapte va fi greu să pună în practică toate aceste planuri, dar măcar există preocupare în acest sens.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut