Foto&Video | Imagini spectaculoase surprinse de doi clujeni în savana africană

Doi clujeni aflați într-un safari în Parcul natural Kruger din Africa de Sud au reușit să surprindă imagini spectaculoase.

Turiștii au filmat un ghepard imediat după ce a reușit să-și prindă prada, care din imagini pare a fi o antilopă.

Cel mai rapid prădător din savana (80 de km/oră) a oferit dimineață, aproximativ la ora 7,30- 7,45 un exemplu care se manifestă peste tot în lume, zi de zi! Cei mari și tari îi …. doboară pe cei mici!” a fost explicația clujeanului la filmulețul transmis ziarului Făclia cu ghepardul care-și devorează prada.

În timpul călătoriei în sălbăticia africană, turiștii români au mai reușit să surprindă un grup de șase lei, girafe, un pui de elefant alături de mama lui, porcul cu negi dar și zebre.

Parcul Național Kruger constituie una dintre cele mai mari rezervații naturale de pe glob și o importantă atracție turistică din Africa de Sud.

Parcul face parte din Biosfera „Kruger to Canyons”, o zonă desemnată de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) drept rezervație internațională a omului și biosferei.

Cu o suprafaţă de aproape 20.000 de kilometri pătraţi, acest parc sud-african este cunoscut în lumea întreagă datorită varietăţii speciilor de animale pe care le găzduieşte, inclusiv elefanţi, lei, rinoceri, leoparzi şi bivoli.

Rezervația a fost înființată în anii 1920 de către fostul președinte al țării Paul Kruger cu scopul de a proteja animalele dar și pentru a avea sub control vânătoarea acestora.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut