Imagini apocaliptice în Parcul Central și Cluj Arena după UNTOLD(Foto si Video)

Parcul Central „Simion Bărnuţiu’’ din Cluj-Napoca oferă o privelişte dezolantă în urma Festivalului Untold. Aproape toată zona verde a fost distrusă de petrecăreţii care au luat parte la ediția din acest an a festivalului iar spaţiul care ar fi trebuit să fie o zonă de verdeaţă şi relaxare pentru clujeni arată dezastruos. Şi gazonul de pe Cluj Arena a fost serios afectat după eveniment.

Spaţiul verde din Parcul Central este acum bătătorit şi distrus. Şi asta după ce zeci de mii de oameni petrecut pe parcursul a patru zile.

Pentru reabilitarea parcului e nevoie de pregătirea terenului şi supraînsămânţare, fertilizarea terenului, înlocuire pavaj, înlocuire bănci, înlocuire rigole, înlocuire stâlpi de iluminat public, înlocuire coşuri de gunoi, plombare gropi.

Reprezentanţii Primăriei Cluj susţin că organizatorii Festivalului Untold au obligaţia să aducă Parcul Central la starea în care se afla când a fost predat în vederea desfăşurării evenimentului muzical.

Parcul Central „Simion Bărnuţiu’’ a fost supus în perioada 2011-2012 unor lucrări ample de reabilitare şi modernizare în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Investiţia s-a ridicat la 4,8 milioane de euro şi a vizat amenajarea a 87.915 mp de spaţiu verde, reabilitarea a 27.705 mp de alei şi dotarea cu 232 bănci, 7 cişmele de apă potabilă, 176 coşuri de gunoi, 5 indicatoare şi panouri de afişaj, 45 stâlpi de limitare acces auto. De asemenea, au fost amenajate 31 de podeţe, reabilitate rigolele de scurgere, iar sistemul de iluminat a fost modernizat. Totodată, au fost toaletaţi copacii şi a fost restaurată clădirea Cazino.

Sub semnul dezastrului se află și suprafața de joc de pe Cluj Arena. Gazonul a fost serios afectat de petrecăreți. În foarte multe zone suprafaţa de joc a fost periclitată, rămânând doar pâmântul gol.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj susțin că, potrivit contractului, organizatorii festivalului vor trebui să schimbe gazonul.

C.P.

parc12 parc21 parc31 parc41 parc891 parc81 parc71 parc51 parc10 parc11 parc121 parc13 parc14
<
>

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut