Ilustratorii şi graficienii pot participa la Festivalul de Benzi Desenate Istorice Braşov

Artişti BD (benzi desenate), ilustratori şi graficieni din toată ţara pot să depună, până pe 4 decembrie, lucrări pentru Festivalul de Benzi Desenate Istorice Braşov 2020, care pune în joc şase premii de câte 1.000 de lei.

Organizatorii au anunțat că Festivalul de Benzi Desenate Istorice se va desfăşura între 18 şi 20 decembrie, în trei spaţii reprezentative din Braşov: Piaţa Sfatului, Casa Sfatului şi Parcul Eroilor, iar tematica este „Eroii care fac istorie”. Până în 7 decembrie, organizatorii Festivalului vor selecta lucrările pentru organizarea expoziţiei, realizarea catalogului online şi portofoliul de lucrări pentru revista Historia.

Benzile desenate istorice premiate vor fi publicate în revista Historia, care, din acest an, a devenit partener al Festivalului. Festivalul este produs de Asociaţia Forums, alături de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, având partener principal Asociaţia PostModernism Museum. Proiectul a fost lansat în 2018 ca un Salon BD menit să susţină dezvoltarea benzii desenate cu tematică istorică din România, apelând la cea mai puternică temă istorică a anului: Centenarul României. Ediţia 2019 a făcut trecerea de la un Salon BD la un Festival BD, iar tematica aleasă a fost „Europa 100”.
Salonul „România 100 de benzi desenate” Braşov 2018 a fost nominalizat la Premiile AFCN, categoria „Proiecte dedicate Centenarului”, şi a fost declarat Proiectul Cultural al Anului 2018 în Braşov.
Începând cu ediţia 2019, echipa de organizare a hotărât ca afişul festivalului să fie realizat, pe bază de comandă, de către unul dintre câştigătorii ediţiei precedente. Pentru ediţia 2020, afişul festivalului va fi realizat de Alexandra Goldillo, artist premiat la ediţia 2019.

„Anul 2020 a venit cu provocări neaşteptate pentru întreaga societate şi a produs în lumea artistică o lovitură greu de anticipat. În acest context dificil, totuşi festivalul merge înainte şi propune o tematică mereu de actualitate: EROII care fac ISTORIE! (…) Spre bucuria noastră, mulţi au devenit şi… eroi de bandă desenată!”, spun organizatorii festivalului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut