IGSU: Peste 1.300 de intervenții ale pompierilor, de miercuri până joi dimineața

Pompierii au intervenit, miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, la nivel național, în cazul a 1.388 de situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate (1.106 cazuri SMURD).

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), 1.152 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (316 cazuri), urmată de județele Cluj (73 cazuri), Mureș (53) și Timiș (46 cazuri). În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 52 de incendii, precum și în alte 230 misiuni destinate protecției comunităților.

„Neglijența sau ignorarea regulilor de siguranță și a măsurilor de prevenire se manifestă în rândul unora dintre semeni, iar efectele în urma acestor manifestări sunt evidente, generatoare de evenimente cu pagube materiale semnificative și, în unele cazuri, cu victime. Incendiile produse la locuințe pot fi prevenite, una dintre regulile care trebuie respectată obligatoriu fiind utilizarea corectă a instalațiilor și a echipamentelor electrice, a sobelor de încălzit sau a coșurilor de fum. Apelarea la specialiști, atunci când sesizăm probleme la instalațiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenție foarte importantă. Orice improvizație minoră poate conduce la incidente cu repercursiuni” – atenționează IGSU.

Pentru evitarea potențialelor pericole, pompierii recomandă montarea detectoarelor de gaz în locuințe, precum și a detectoarelor de incendiu.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut