IGPR: Atenție la ce cumpărați!

• Peste 7 tone de tutun, prelucrat în condiții insalubre, descoperite de polițiști

Acțiunile desfășurate de Poliția Română, în cursul anului 2023, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a infracționalității săvârșite în domeniul traficului, prelucrării și comerțului ilegal cu țigarete și alte produse din tutun, la nivel național, au avut ca rezultat ridicarea a peste 7.400 de kilograme de tutun, însemnând aproximativ 10.645.000 de țigarete.

„În scopul diminuării impactului negativ asupra bugetului general consolidat al statului, depistării mecanismelor de funcționare a pieței ilegale și eliminării concurenței neloiale, s-au constatat mai multe situații de prelucrare ilicită și clandestină. Au fost descoperite mai multe situații de prelucrare cu instalații artizanale a frunzelor de tutun, care sunt transformate în tutun de fumat, mai exact tutun mărunțit, și comercializarea cantităților rezultate către persoane fizice. Comercializarea s-ar fi făcut, de obicei, prin intermediul firmelor de curierat, în urma anunțurilor postate în mediul online. Atragem atenția în mod special asupra faptului că, în toate cazurile descoperite, activitățile de prelucrare a tutunului s-au realizat în condiții insalubre, fără nici un fel de control din partea autorităților competente ale statului, fapt de natură să afecteze siguranța și sănătatea consumatorilor – precizează IGPR.

Conform aceleiași surse, la nivel național, în cursul anului 2022 au fost confiscate 32.527,94 de kilograme de tutun, echivalentul a 46.468.480 de țigarete.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut