Hub educațional pentru copiii ucraineni, inaugurat la Cluj-Napoca

Copiii ucraineni refugiați în Cluj-Napoca au la dispoziție un spațiu educațional în care pot face lecții și activități, pot citi sau se pot juca. Amenajat de organizația JCI Cluj, acesta este menit să îi ajute pe cei mici în dezvoltarea de noi abilități și a le face mai ușoară integrarea în comunitate.

Hub-ul funcționează în incinta filialei din cartierul Zorilor a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca (strada Observatorului nr.1). Aici, copiii ucraineni au la dispoziție două încăperi dedicate doar lor: o sală tech dotată cu laptopuri și alte device-uri, precum ochelari VR, dar și o sală cu jocuri, materiale didactice, cărți de colorat și instrumente de lucru manual.

„Prin noul proiect ne asigurăm că acești copilași, care au fost nevoiți să fugă din calea războiului, au acces la un spațiu care să le permită participarea la activități educative. Ne-am dedicat timpul și energia, în ultima lună și jumătate pentru a strânge fonduri, a găsi un spațiu și a cumpăra toate cele necesare”, precizează Ioana Pîrlea, președintele JCI Cluj. Potrivit acesteia, o parte din fonduri provin dintr-un alt proiect al organizației – un târg caritabil în cadrul căruia au fost vândute sute de articole vestimentare, iar cealaltă parte, de la voluntarii din JCI Basel, care au derulat, la rândul lor, o campanie de strângere de fonduri, pentru a putea ajuta.

În fiecare săptămână, voluntari din toate domeniile vor veni în noul spațiu educațional pentru a face diverse activități cu cei mici: de la lecții de IT, la ateliere de creativitate și artă.

JCI (Junior Chamber International) Cluj a anunțat că pregătește continuarea șirului de fapte bune cu alte proiecte pentru comunitate. În curând, voluntarii clujeni ai organizației vor duce device-uri copiilor din medii defavorizate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut