SCJU Cluj a demarat lucrările la Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie

Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie, proiect de investiții demarat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și al Ministerului Sănătății a ajuns la faza demarării lucrărilor de execuție.

Noul centru va avea 55 de paturi de spitalizare continuă, din care 7 pentru copii și 35 de paturi ATI. Blocul operator va avea 6 săli de operație standard și una multifuncțională hibrid.
Astăzi, 16 august 2022, în incinta fostei Clinici de Medicina Muncii de pe strada Louis Pasteur, a avut loc predarea-primirea amplasamentului unde se va ridica construcția, între reprezentanții SCJU Cluj-Napoca și cei ai constructorului, S.C.C. Construcții Erbașu S.A. Până în acest moment s-au parcurs următoarele etape: proiectarea, obținerea autorizației de construire și a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Într-o primă fază va avea loc recompartimentarea clădirii existente, urmată de construcția unui corp nou de clădire, conectat la cel existent, având un cost de aproximativ 112 milioane lei.
Managerul SCJU Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Claudia Gherman susține că proiectul privind centrul destinat tratamentului accidentului vascular cerebral (AVC) prin proceduri inovative este unul de maximă necesitate, atât pentru Cluj, cât și pentru județele limitrofe.

„Suntem consecvenți parcursului asumat la demararea proiectului și facem tot ceea ce este necesar pentru a ne ține de termene. Investiția a pornit la drum cu o finanțare de 5 milioane lei și este foarte important să obținem diferența de finanțare prevăzută din PNRR. Punctajul pe care îl avem în baza criteriilor de eligibilitate emise de minister ne dă mari speranțe că vom obține banii necesari continuării proiectului”, declară prof. dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut