Hoteluri noi în Gherla

După doi ani de pandemie, turismul se află în plină dezvoltare în Gherla, oraş binecunoscut pentru valorile arhitectonice şi tradiţiile culturale.

Fostul Armenopolis a atras mereu mulţi vizitatori din ţară şi de peste hotare, în special în sezonul estival, când urbea de pe Someş cunoaşte o mare afluenţă de turişti sosiţi de pe toate meleagurile ţării, dar şi din Occident sau de peste Ocean, din SUA sau Canada. Vara se întorc acasă în vacanţă nu doar gherleni stabiliţi în străinătate, ci şi străini care doresc să cunoască pitoreasca localitate clujeană, unde există obiective interesante de vizitat. Așa că nu că nu este de mirare dacă, după câțiva ani de ”linişte”, în Gherla se fac tot mai multe investiţii în domeniul turismului. Dacă acum câţiva ani spaţiile hoteliere nu ajungeau pentru solicitările din perioada ”vacanţei mari” (lunile iunie – iulie – august), în 2022 au fost deschise nu mai puţin de trei noi hoteluri și o pensiune.

În urmă cu trei ani, şi Cooperativa de consum Gherla a dorit să schimbe destinaţia fostului complex comercial de pe strada Bobâlna într-un hotel modern, fiind prezentat chiar şi planul construcţiei, dar, deocamdată, investiţia a rămas doar în faza de proiect. Din păcate, în ultimii ani a dispărut de pe harta turistică a Gherlei perla turismului local din anii ‘60 – ‘70, Băile Băiţa, locație aproape complet degradată în prezent. La ora actuală, în Gherla există 11 hoteluri şi pensiuni, iar unii investitori au intenția de a înființa şi alte unități cu acest profil.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut