Hotelul ”Univers T”: O ”Casă a Tineretului” care întinerește mereu

Înființat în urmă cu 37 de ani, fosta ”Casă a Tineretului”, actualul Complex hotelier ”Univers T” rămâne, atât prin amplasare cât și prin dotări, una dintre cele mai atractive unități hoteliere din județ.

Situat într-un cadru natural de excepție, pe malul lacului din cartierul Gheorgheni și în proximitatea parcului amenajat cu câțiva ani în urmă, dar și în imediata apropiere a complexului comercial Iulius Mall, ”Univers T” este, de departe, cel mai captivant hotel din orașul nostru. Ambianța absolut fermecătoare în care funcționează este potențată și de ușurința cu care poate fi accesată, atât cu mijloce de transport în comun cât și cu mașina personală, dar și de intimitatea pe care reușește să o ofere.

Înaugurată chiar de ”Ziua Copilului, în 1 iunie 1985, ”Casa Tineretului” a fost de la bun început o unitate atipică pentru perioada comunistă. În hotel funcționa și atunci un restaurant decent și cochet, unde se organizau tot felul de petreceri, începând de la celebrele discoteci, până la sărbătorile de Revelion, care constituiau unele dintre puține delicii ale epocii.

Spre deosebire de alte hoteluri care fie au decăzut, fie au fost privatizate, ”Casa Tineretului” a rămas în proprietate publică – acum administrator este Consiliul Județean Cluj – și, surprinzător poate pentru modul în care de regulă sunt conduse unitățile ”de stat”, a reușit nu doar să supraviețuiască cu succes, dar chiar și să se transforme într-o unitate modernă.

Acum, hotelul dispune de 51 de camere și șase apartamente renovate total și cu bun gust, două restaurante și încă două saloane, unul cu specific internațional și celălalt tradițional românesc, cu capăacități între 15 și 220 persoane, care oferă remarcabile experiențe gastronomice. Dotările sunt completate cu două terase de vară, un lobby bar, un centru de fitness cu saună, o parcare privată cu 64 de locuri disponibile și – fapt unic în peisajul hotelier clujean – un centru de conferințe cu patru sali de evenimente și un amfiteatru modern cu 290 de locuri, toate amenajate la standarde tehnologice de ultimă oră, facilități care permit organizarea de evenimente de business de nivel internațional. Dacă adăugăm la toate acestea cele cinci terenuri de tenis, precum și serviciile oferite, este ușor de înțeles de ce ”Univers T” este unul dintre cele mai căutate locuri din oraș atât de clujeni, turiști sau firmele interesate de organizarea unor evenimente de profil, inclusiv aniversări, microrevelioane și petreceri de Crăciun ori alte ocazii festive.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut