Horă românească la Chișinău a parlamentarilor de pe ambele maluri ale Prutului

Parlamentele României şi Republicii Moldova s-au reunit, sâmbătă, într-o şedinţă comună la Chişinău, la finalul căreia, pe muzica interpretată de maestrul Gheorghe Zamfir şi Orchestra „Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros, parlamentari de pe ambele maluri ale Prutului s-au prins într-o horă românească.

La şedinţa comună, la care a participat şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şefii Senatului şi Camerei Deputaţilor de la Bucureşti, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, alături de alţi parlamentari români, şi-au exprimat susţinerea pentru parcursul european al Republicii Moldova.

De altfel, reuniunea a avut loc la doar o zi după ce Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale Uniunii să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat la aderarea la UE.

Reprezentanţii Legislativelor din cele două ţări au semnat şi o Declaraţie comună în care se reiterează „sprijinul necondiţionat” asumat de-a lungul timpului, de toate forţele politice din România, pentru dezvoltarea, consolidarea democratică şi parcursul european al Republicii Moldova.

La finalul şedinţei comune, naistul Gheorghe Zamfir şi Orchestra condusă de Nicolae Botgros au susţinut un moment artistic interpretând muzică populară românească. În horă s-au prins deopotrivă parlamentarii români şi moldoveni, precum şi preşedinţii Legislativelor de la Bucureşti şi Chişinău, Igor Grosu, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu.

Evenimentul de la Chişinău s-a încheiat cu o conferinţă de presă susţinută de preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, aceştia subliniind în discursurile lor că locul Republicii Moldova este în marea familie europeană.

Săptămâna viitoare, recomandarea CE ca Republica Moldova şi Ucraina să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE va fi discutată în cadrul Summitului şefilor de state şi guverne din Uniunea Europeană, pentru a da undă verde începerii procesului de aderare.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat la începutul lunii martie cererea de aderare a ţării sale la Uniunea Europeană.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut